SNS zet zich in voor beroepstrots praktisch opgeleide jongeren

29 maart 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Metselaar, lasser, verpleegkundige, elektrotechnicus – het zijn beroepen waar de samenleving niet zonder kan en die vragen om een specifiek vakmanschap. Vakmanschap dat in de ogen van SNS en WorldSkills Netherlands niet de waardering krijgt die het verdient. Om daar verandering in te brengen slaan de twee bedrijven het komende jaar de handen ineen.

WorldSkills Netherlands heeft als doel om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. De organisatie probeert jongeren uit te dagen om na te denken over hun toekomst en het beste uit zichzelf te halen. Een visie waar SNS zich in kan vinden. De bank stelt een bijdrage te willen leveren aan  de “gelijke groeikansen voor ieder mens”.

Door de krachten te bundelen willen de twee bedrijven hun netwerk aan elkaar verbinden, bijvoorbeeld om samen nieuwe kennis te ontwikkelen via workshops, mediaformats of (actie)onderzoek.

SNS zet zich in voor beroepstrots praktisch opgeleide jongeren

Op die manier willen SNS en WorldSkills de behoeften en talenten van vakmensen en -ondernemers (in spe) beter leren kennen. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor de toegang die zij wel of niet hebben tot financiële kennis.

“Goede financiële kennis en -vaardigheden vormen een belangrijk ingrediënt voor een gezonde carrière”, legt Erik van der Zwan (directeur WorldSkills Netherlands) uit. “Door de samenwerking met SNS zijn wij gezamenlijk in staat om hier aandacht aan te geven in het programma en daarbuiten en zo de jonge vakmensen van de toekomst nog beter op weg te helpen.”

Gelijke groeikansen

“Samen kunnen we zorgen dat we groeibarrières wegnemen bij jonge mbo-studenten op het gebied van financiële kennis, rechtvaardige waardering en financiële prestatiedruk”, voegt SNS-directeur Angela Eijlander toe.

“Ik heb er veel zin in om ons netwerk en onze kennis te verbinden met die van WorldSkills Netherlands, ook in nauwe samenwerking met onze lokale winkels. Heel mooi om samen op te trekken zodat de vakmensen en -ondernemers in Nederland gelijke groeikansen en de waardering krijgen die ze verdienen.”