ABN AMRO MeesPierson benoemt Ralph Hendriks tot Managing Director

11 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Ralph Hendriks is de nieuwe Managing Director van ABN AMRO MeesPierson. In deze functie zal hij verantwoordelijk worden voor de private bank-afdeling van ABN AMRO in Nederland.

De nieuwe Managing Director werkt al sinds 1995 bij ABN AMRO. In die tijd heeft hij verschillende commerciële functies bekleed binnen private banking bij ABN AMRO MeesPierson, zowel lokaal, regionaal als landelijk.

In zijn laatste functie was hij als Head of Ondernemer & Onderneming medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de gezamenlijke bediening van E&E-klanten. Hierbij worden private banking klanten en professionele klanten vanuit een holistische benadering bediend met “innovatieve en kwalitatieve” producten.

Ralph Hendriks, Managing Director, ABN AMRO MeesPierson

“We zijn blij Ralph Hendriks in deze functie te kunnen benoemen”, legt Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management bij ABN AMRO) uit. “Hij kent de markt als geen ander en heeft een scherp oog voor klanten. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

Hendriks zelf is uiteraard ook erg verheugd met zijn nieuwe uitdaging om de ambities van de MeesPierson waar te maken. “We willen onze klanten de beste private banking producten en diensten blijven bieden en maken dat mogelijk met innovatie, digitalisatie en expertise in duurzaamheid, waarbij de behoefte van onze klanten altijd centraal staan.”