Volksbank bereikt recordaantal scholieren met Eurowijs-lesmateriaal

12 april 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Het lesmateriaal van Eurowijs is in trek. In het eerste kwartaal van 2023 bereikte de Volksbank met zijn lessen en lesmateriaal – dat kinderen moet helpen om goed om te gaan met geld – maar liefst 180.501 leerlingen: een recordaantal. Vergeleken met het eerste kwartaal van afgelopen jaar is het aantal aanvragen van het Eurowijs-lesmateriaal met een derde toegenomen.

De Volksbank startte tien jaar geleden met Eurowijs met de overtuiging dat er behoefte was aan lesstof die kinderen meer en eerder geldbewust zou moeten maken. De bank ziet sindsdien gestaag de belangstelling in zijn lesmateriaal toenemen.

“De lesmethode heeft op eigen kracht haar relevantie bewezen”, legt initiatiefnemer Hilde Krens uit. “De positieve reacties van de docenten en mond-tot-mondreclame zorgen voor een organische groei. Inmiddels gebruikt meer dan de helft van de basisscholen in Nederland het Eurowijs-pakket.”

Volksbank bereikt recordaantal scholieren met Eurowijs-lesmateriaal

Volgens Krens voorzien de lessen en het lesmateriaal van Eurowijs in een duidelijke behoefte. “Door kinderen proactief nu al te leren goed met geld om te gaan, voorkomen we financiële problemen op latere leeftijd. Fijn is ook dat de leerkrachten onze lesmaterialen hoog waarderen waardoor deze enthousiast worden toegevoegd aan de bestaande methodes.”

Ook de Volksbank-medewerkers verdienen volgens Krens een pluim, omdat ze zo’n 1.000 gastlessen per jaar verzorgen op de scholen uit het basisonderwijs, speciaal onderwijs en de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs die met het materiaal werken.

1,3 miljoen kinderen

“Omdat financiële educatie niet standaard in het curriculum zit, heeft de Volksbank het educatieprogramma Eurowijs samengesteld”, voegt Chief Customer Officer Marinka van der Meer toe.

“Financiële educatie kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de financiële situatie van kinderen. Dat inmiddels meer dan 1,3 miljoen leerlingen met het lesmateriaal van Eurowijs hebben gewerkt en dat het belang van financiële educatie door ouders en leerkrachten wordt ingezien, is zeer bemoedigend.”

Daarnaast laat Van der Meer weten dat het lesmateriaal volgend jaar geactualiseerd wordt. Om nog beter op de behoeften van kinderen en leerkrachten in te spelen wordt er meer aandacht besteed aan onderwerpen zoals cybercrime, contactloos betalen en duurzaamheid.