HR-crisis voorbij: FNV-leden stemmen in met eindbod ING

20 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De medewerkers van ING hebben een nieuwe cao. De leden van de FNV stemden de afgelopen weken in meerderheid (55%) voor het eindbod van ING. Dit betekent dat de medewerkers van de bank in de laagste salarisschalen een loonsverhoging van 14% kunnen verwachten; de hoogste salarisschalen gaan met 4% omhoog.

Het rommelde de afgelopen tijd tussen ING en zijn medewerkers, nadat laatstgenoemden ontevreden waren met het cao-voorstel. Meerdere stakingen volgden, tot de bank begin april een verbeterd cao-eindbod op tafel legde. FNV Finance kondigde daarop aan verdere stakingen op te schorten, tot de leden zich over het nieuwe voorstel hadden geboden.

Diezelfde leden hebben het voorstel goedgekeurd, waardoor er definitief een streep wordt getrokken door alle geplande stakingen. Daarmee is de kous echter nog niet af. Volgens FNV Finance-bestuurder Duygu Akcay is er bij ING namelijk nog veel werk aan de winkel.  

HR-crisis voorbij: FNV-leden stemmen in met eindbod ING

“FNV werkt aan een toekomstbestendige plan om de thema’s werkdruk, verstoorde arbeidsverhoudingen en doorgeslagen outsoucing aan te pakken. De komende tijd moet de directie laten zien dat het de eigen medewerkers serieus neemt. We merken dat de arbeidsverhoudingen nu nog ernstig verstoord zijn.”

Akcay hoopt dan ook dat het signaal van de medewerkers serieus wordt genomen en er in de toekomst niet meer gestaakt hoeft te worden. “ING moet nu aan het werk om zijn imago als goede werkgever terug te verdienen.”

In een reactie stelt ING blij te zijn met het resultaat. "Hiermee komt er een einde aan de onzekerheid voor onze collega's." De nieuwe cao zal naar verwachting in de komende dagen worden getekend. Wel benadrukt ING dat er nog altijd wordt gewacht op een reactie van de Unie.