Capitael strikt Paul Balk voor functie Managing Partner

02 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig InsingerGilissen-directielid Paul Balk treedt bij Capitael aan als Managing Partner. De vermogensbeheerder wil de kennis en ervaring van Balk inzetten om het bedrijf na een periode van groei verder vorm te geven.

Balk begon zijn carrière in 1997 bij InsingerGilissen, waar hij de laatste tien jaar als commercieel directeur verantwoordelijk was voor de groei van de private bank. Balk besloot eind 2022 dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging; een uitdaging die hij na gesprekken met oprichters Jeroen Bok en Chris Uljée heeft gevonden bij Capitael.  

Capitael is een vermogensbeheerder met vestigingen in Den Haag en Bloemendaal. Het bedrijf richt zich op het discretionair beleggen van de vermogens van ondernemers en vermogende particulieren in het hogere segment.

Capitael strikt Paul Balk voor functie Managing Partner

“Ik ben ervan overtuigd dat partijen zoals Capitael nu en in de toekomst beter kunnen inspelen op de wensen en eisen van vermogende particulieren”, legt Balk uit over zijn benoeming. “Capitael is zelf geen bank en is daardoor onafhankelijk en persoonlijk in haar dienstverlening.”

“In de Angelsaksische landen wordt reeds 65% van het particuliere vermogen ondergebracht bij depotbanken maar aangestuurd door zelfstandige partijen. In Nederland wordt nog maar 10% door dergelijke partijen beheerd. Ik signaleer een duidelijke trend en daarmee een groeimarkt voor Capitael”, aldus de kersverse Managing Partner van Capitael.

Daarnaast laat oprichter Chris Uljée weten verheugd te zijn met de komst van Balk. “Ik ben ontzettend blij met deze ontwikkeling. Pauls komst bevestigt de kwaliteit en moraliteit van onze mooie organisatie. Capitael is in de afgelopen elf jaar hard gegroeid en Paul kan met zijn kennis en ervaring het bedrijf verder helpen vormgeven.”