Britse bank keert terug in EU

14 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Brexit wordt voor een heel klein deel teruggedraaid. De Bank of London heeft namelijk een Europese bankvergunning aangevraagd. De clearing bank is voornemens om de komende vijf €200 miljoen te investeren voor een vestiging in Luxemburg en is daarvoor op zoek naar 300 personeelsleden.

De formele aanvraag voor de licentie is ingediend bij zowel de Europese Centrale Bank als de Commission de Surveillance du Sectur Financier in Luxemburg.

“Luxemburg is voor ons de logische keuze om ons aanbod in de Europese Unie uit te breiden”, legt Group Chief Executive en oprichter Anthony Watson uit. “De aanvraag markeert de nieuwste stap in onze internationale groeistrategie en volgt op de succesvolle uitrol van onze bankoplossingen in het Verenigd Koninkrijk.”

Britse bank keert terug in EU

Mocht de aanvraag goedgekeurd worden beschikt de Bank of Londen over vestigingen in drie van ’s wereld grootste handelsblokken. Naast Luxemburg en de EU, is de bank namelijk ook al actief in de Amerikaanse (New York) en Britse (Londen en Belfast) markten.