Amazon rolt handpalm-betaaltechniek verder uit in Whole Foods Market winkels

28 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Techgigant Amazon gaat zijn handpalm-betaaltechniek verder uitrollen in de gehele Whole Foods Market winkelketen.

De betaaltechnologie Amazon One is momenteel beschikbaar bij meer dan 200 winkels van zijn dochteronderneming (Whole Foods Market werd in 2017 overgenomen door Amazon). Gebruikers kunnen zich vooraf online inschrijven met hun creditcard of bankpas, Amazon account en mobiele nummer in iets minder dan een minuut

De eerstvolgende keer dat ze de winkel bezoeken, kunnen klanten het registratieproces binnen enkele seconden voltooien door hun handpalm over een Amazon One-apparaat te scannen.

Amazon rolt handpalm-betaaltechniek verder uit in Whole Foods Market winkels

“De afgelopen twee jaar hebben we Amazon One in onze winkels geïntroduceerd”, legt Leandro Balbinot (Chief Technology Officer bij Whole Foods Market) uit. “We zien dat onze klanten blij zijn met het gemak dat het biedt. We zijn dan ook verheugd om Amazon One naar al onze klanten in de VS te brengen.”

Amazon gaat de techniek nu dus verder uitrollen in de gehele winkelketen, waardoor de techniek zo’n 3 miljoen Amerikaanse gebruikers kan bereiken.  

Onlangs voegde Amazon een leeftijdsverificatie toe aan de betaaloplossing, waardoor consumenten – die oud genoeg zijn – met één handbeweging alcohol kunnen kopen. ID-controles behoren met de technologie dan ook tot het verleden.