MeDirect presenteert €10,1 miljoen winst én hogere spaarrente

24 augustus 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het mobiele bankplatform MeDirect, dat in mei in Nederland van start is gegaan met de introductie van de Wealth SuperApp, heeft in het eerste halfjaar een nettowinst van €10,1 miljoen geboekt.

De winst – voor Nederland, België en Malta – is in vergelijking met 2022 met €9,6 miljoen toegenomen, wat door de bank onder meer wordt verklaard door het continu introduceren van nieuwe producten in de eerste helft van 2023. Daardoor groeide het klantenbestand en werd het gespecialiseerde kredietverleningsplatform verder uitgebreid.

Dat betekent specifiek voor Nederland een uitbreiding, met een focus op hypotheken die via derden aangeboden worden. In Nederland zijn de belangrijkste portefeuilles NHG-hypotheken met staatsgarantie en verhuurhypotheken. Daarnaast is volgens MeDirect de Wealth SuperApp een succes omdat het veel Nederlanders weet aan te spreken.

MeDirect presenteert €10,1 miljoen winst én hogere spaarrente

Mooi resultaat voor klanten én bank

De groei van het klantenbestand en de uitbreiding van het kredietverleningsplatform is volgens de bank mogelijk gemaakt door te investeren in technologie. En dat heeft zowel voor klanten als de bank zelf “mooie resultaten" opgeleverd.

In de afgelopen twaalf maanden groeide de hypotheekportefeuille van MeDirect van €1,7 miljard naar €2,2 miljard, een stijging van meer dan 30%. De netto rentebaten stegen met 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, van €28,7 miljoen naar €39,1 miljoen. De niet-renderende leningratio van de groep is teruggebracht tot 2% per 30 juni 2023, een forse halvering ten opzichte van de 4,6% op 30 juni 2022.

De CEO van MeDirect, Arnaud Denis, benadrukt dat het succes te danken is aan “zorgvuldig balansbeheer gecombineerd met constante investeringen in technologie en talent”. De topman voegt toe: “We zien ernaar uit om ons platform verder uit te breiden en duurzame winstgevendheid te leveren.”

MeSave spaarproduct

Een van die nieuwe producten die MeDirect presenteert, is het spaarproduct MeSave, dat vanaf eind augustus van start gaat met een spaarrente van 2,75% per jaar. De bank biedt klanten hiermee de mogelijkheid om een spaarrekening te openen met hun eigen IBAN, waardoor klanten vanaf hun spaarrekening veilig en rechtstreeks geld kunnen ontvangen en verzenden.

MeDirect ziet de toevoeging van MeSave als een volgende stap in het verwezenlijken van de missie van de bank om vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk te maken. Job Mantz, country manager van MeDirect legt uit: “Wij vinden dat sparen met aantrekkelijke rente voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom gaan we nu spaarrekeningen aanbieden met een van de hoogste rentes van Nederland.”

Klanten van MeDirect kunnen ook zelf beleggen met MeSolo, of gebruik maken van vermogensbeheer met MeManaged. Met deze laatste oplossing kan volgens de bank iedereen al beleggen met een actief beheerde portefeuille en een inleg vanaf 2.000 euro. “Wij vinden dat iedereen moet kunnen kiezen wat met zijn of haar geld gebeurt”, zegt Mantz. “Of dat nou sparen, beleggen of vermogensbeheer is.”