SNS heeft primeur met aanstelling hoofdpsycholoog

16 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een opmerkelijke benoeming bij SNS. Niet een hoofdeconoom, commissaris of ander soort bestuurder, maar een hoofdpsycholoog: Florien Cramwinckel. Een benoeming die volgens de bank past bij zijn maatschappelijke missie.

Cramwinckel promoveerde in 2016 in de sociale psychologie, startte vervolgens als strategisch adviseur maatschappelijke impact bij het Expertisecentrum Gelijke Groeikansen van SNS en zal zich in haar nieuwe inzetten voor gelijke groeikansen voor jongvolwassenen.

Met de aanstelling van zijn hoofdpsycholoog, stelt SNS doelgericht te investeren in kennis op het gebied van psychologie en gedragswetenschappen; een vakgebied dat binnen de bank steeds belangrijker wordt.

Florien Cramwinckel, Hoofdpsycholoog, SNS

Vanuit haar expertise als gedragswetenschappen, zal Cramwinckel zich in het bijzonder richten op het vergroten van financiële kennis, rechtvaardige waardering en mentaal welzijn.

Groeikansen

“SNS heeft een voortrekkersrol op het gebied van menselijk bankieren”, legt Cramwinckel uit. “Daarom heb ik erg veel zin om me in te zetten voor de maatschappelijke missie van SNS. Ik streef ernaar gezond financieel gedrag voor iedereen bereikbaar te maken.”

Geldzaken zijn volgens de SNS-hoofdpsycholoog heel bepalend voor de groeikansen van mensen en iedereen zou er dan ook goed mee uit de voeten moeten kunnen. “Over dit onderwerp is veel wetenschappelijke kennis en onderzoek beschikbaar, die ik als ‘hoofdpsycholoog’ – met een knipoog – erg graag bij SNS in de praktijk breng.”