KYC Trainees: Welkome versterking voor banken in strijd tegen witwassen en fraude

17 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nog altijd worden banken geconfronteerd met waarschuwingen en zelfs boetes van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder vindt dat banken meer moeten doen om witwassen en fraude te bestrijden. Zo merkt zij op onderzoeken te vaak ‘onvoldoende diepgaand’ te vinden.

Banken, verzekeraars en andere instellingen doen er veel aan om criminele geldstromen tegen te gaan, maar dat kan dus nog beter. De nieuwe KYC trainees, die sinds juni dit jaar bijna maandelijkse bij Quoratio KYC binnenstromen, bieden dan ook uitkomst.

Kersverse ‘crime fighters’

De jongste tak van de Quoratio Groep uit Bunnik is gespecialiseerd in het opleiden en detacheren van CDD Analisten. Deze kersverse ‘crime fighters’ beginnen hun carrière in projecten als FEC Analist of Transactiemonitoring Analist bij o.a. banken, verzekeraars en andere financiële instellingen in Nederland die moeten voldoen aan de Wwft.

KYC Trainees: Welkome versterking voor banken in strijd tegen witwassen en fraudeDe Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) schrijft banken onder meer voor dat ze precies weten wie hun klanten zijn, waarom zij willen bankieren en waarom ze bepaalde transacties doen (Know Your Customer).

FEC Trainee Program

De trainees van Quoratio KYC worden opgeleid voor het doen van onderzoek naar witwassen en fraude. Na het voltooien van het uitgebreide en intensieve Financial Economic Crime (FEC) Trainee Program zijn zij voorbereid op de stap naar het dynamische KYC werkveld.

Het FEC Trainee Program van Quoratio KYC duurt zo'n achttien maanden en gaat van start met een vakinhoudelijke trainingen. Het traject start in de eerste maand met diverse e-learnings en zelfstudies en zoomt daarna direct in op de praktijk van het doen van cliëntenonderzoek.

Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een erkend KYC/CDD analisten certificaat. Naast de inhoudelijke trainingen wordt er verder veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en soft skills en doen de trainees werkervaring op tijdens praktijkopdrachten bij opdrachtgevers.

Kickstart

Ook tijdens de praktijkopdrachten worden de trainees verder opgeleid en begeleid. Samen met een people manager wordt een individueel carrière pad uitgestippeld, beginnen de trainingen voor Lean Six Sigma en ontmoeten alle collega’s uit het vakgebied elkaar regelmatig tijdens de Meet, Educate & Inspire meetings om kennis en ervaring onderling met elkaar uit te wisselen.

Op deze manier krijgen de trainees een ware kickstart en kunnen zij een waardevolle bijdrage gaan leveren aan het bestrijden van witwaspraktijken en terrorismefinanciering en het beschermen van de financiële integriteit van onze opdrachtgevers.