CEO ING Nederland neemt NCFG voorzitterschapsstokje over

08 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Peter Jacobs is de nieuwe voorzitter van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Daarmee is Jacobs de opvolger van Deloitte-CEO Hans Honig, die het voorzitterschap het afgelopen jaar invulde.

De Nationale Coalitie Financiële Gezondheid (NCFG) is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die samen bouwen aan een financieel gezond Nederland. In de praktijk uit zich dat onder meer met de doelstelling dat het aantal Nederlandse huishoudens die financieel kwetsbaar zijn of financiële problemen hebben in 2030 gehalveerd moet zijn.

Al met al hebben de aangesloten organisaties (waaronder ING, ABN AMRO, de Volksbank, Deloitte en Rabobank) zich hiervoor het afgelopen jaar ingezet en daarmee zo’n 650.000 werknemers bereikt.

CEO ING Nederland neemt NCFG voorzitterschapsstokje over

Jacobs laat weten trots te zijn het stokje over te mogen nemen. “Mijn doel voor komend jaar is om met alle deelnemers nog meer impact te maken. We gaan onze inspanningen en activiteiten opvoeren en concretiseren in een Nationale Actieagenda. Vandaag hebben we hier al de eerste stappen voor gezet en samen kunnen we nog veel meer bereiken.”