ISG bestempelt Dynatrace tot ‘Leader’ in cloud-native observability én security

21 december 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Dynatrace is in het Provider Lens 2023-rapport van onderzoeksbureau ISG tot 'leader' bestempeld in de sectoren cloud-native observability én cloud-native security.

ISG onderzocht 23 aanbieders op het gebied van observability en 25 bedrijven op het gebied van security op basis van twee primaire criteria: concurrentiekracht en aantrekkelijkheid van het dienstenaanbod. Waar Dynatrace op het gebied van observability kan worden gezien als de absolute uitblinker, is het bedrijf in het security-segment een top-3 speler.

“Dynatrace is een duidelijke leider op het gebied van cloud native observability en security”, concludeert ook Shashank Rajmane (Principal Analyst en Manager bij ISG en hoofdauteur van het onderzoek). Het bedrijf biedt een uitgebreid en uniform platform dat de uitdagingen van het optimaliseren en beveiligen van cloudomgevingen en gebruiksvriendelijkheid aanpakt.”

ISG bestempelt Dynatrace tot ‘Leader’ in cloud-native observability én security

Rajmane legt uit dat het Dynatrace-platform gebruik maakt van AI om zowel de prestaties van de IT-omgeving perfect te monitoren, alsook daarin kwetsbaarheden te detecteren, blokkeren en analyseren.

“Door AI-ondersteunde observability en security naadloos te integreren in één uniform platform, stelt Dynatrace organisaties in staat om cloudomgevingen te optimaliseren en zich te wapenen tegen opkomende IT-bedreigingen. Hierdoor kunnen organisaties meer tijd besteden aan innovatie”, aldus de lovende woorden van de hoofdauteur.

ISG bestempelt Dynatrace tot ‘Leader’ in cloud-native observability én security

Steve Tack (SVP Product Management bij Dynatrace) stelt vereerd te zijn door de erkenning van ISG binnen de twee convergerende segmenten. Deze convergentie weerspiegelt volgens Tack de overdaad aan data uit cloud-native omgevingen die gebruikt kunnen worden om sneller én veiliger te innoveren.

“Ons platform combineert observability, security en AI om nauwkeurige antwoorden en intelligente automatisering uit data te halen. Als gevolg hiervan zijn onze klanten in staat om hun moderne cloudomgevingen te optimaliseren, terwijl zij zich richten op het leveren van foutloze, veilige en snelle digitale ervaringen voor hun klanten.”