Dynatrace en Lloyds Banking Group bundelen krachten om IT-uitstoot te verminderen

26 februari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Bedrijfs-IT zorgt wereldwijd voor steeds meer CO2-uitstoot. Experts verwachten zelfs dat bedrijfs-IT per 2025 wereldwijd verantwoordelijk zal zijn voor ruim 2.100 megaton aan CO2-uitstoot – wat overeenstemt met de jaarlijkse uitstoot van maar liefst 463 miljoen personenauto’s. Bedrijven die willen verduurzamen, dienen dan ook goed naar hun IT-omgeving te kijken.

En precies op dat gebied willen Lloyds Banking Group en Dynatrace een slag slaan. De twee bedrijven hebben een samenwerking aangekondigd om de ecologische impact van het IT-ecosysteem van de Britse bank te verminderen.

Om daarin te slagen zal Dynatrace de IT-omgeving van Lloyds Bank onder de loep nemen – de opgedane kennis zal vervolgens gebruikt worden om de zogeheten ‘Dynatrace Carbon Impact’ verder te ontwikkelen. De app vertaalt gebruiksgegevens (waaronder CPU, geheugen en netwerk IO) naar hun CO2-equivalent.

Dynatrace en Lloyds Banking Group bundelen krachten om IT-uitstoot te verminderen

Deze kennis kan vervolgens gebruikt worden om specifiek in kaart te brengen hoe bedrijven hun IT-omgeving duurzamer kunnen inrichten. Zo biedt de app onder meer nauwkeurige inzichten waarmee de basis gelegd kan worden voor zogeheten groene codeerinitiatieven.

“De samenwerking met Dynatrace heeft ons geholpen om de zichtbaarheid en impact van onze IT-uitstoot te beoordelen”, legt Kevin Bird (Operational Performance and Analytics bij Lloyds Banking Group) uit.

“Wij zijn nu om helder in beeld te brengen waar onze inspanningen de meeste impact hebben in de context van onze bredere IT-omgeving”, vervolgt Bird. “Dit helpt ons niet alleen om onze digitale infrastructuur te optimaliseren, maar ook in onze ambitie om onze directe CO2-uitstoot met minimaal 75% te verminderen.”