Capsearch biedt zelfstandige adviseurs RegioBank toegang tot mkb-financieringsnetwerk

19 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De zelfstandige adviseurs van RegioBank gaan gebruikmaken van de adviesdiensten van Capsearch. De samenwerking zou ertoe moeten leiden dat de lokaal gevestigde adviseurs eenvoudiger de “juiste financiering” vinden voor ondernemers die bij hen aankloppen.

De partners leggen uit dat er de afgelopen jaren veel nieuwe alternatieve financieringspartijen op de markt zijn gekomen. Hierdoor zouden ondernemers de bomen door het bos niet meer zien. Daarnaast zijn mkb-ondernemers bij het aanvragen van een zakelijke financiering genoodzaakt om steeds meer zelf te regelen, waardoor een duidelijk overzicht ontbreekt.

Hoewel de mkb-financieringsmarkt nog altijd groeiende is, stappen banken steeds verder uit de markt. Dit biedt juist kansen voor onafhankelijke tussenpersonen, waaronder ook voor de zelfstandige adviseurs van de RegioBank. Deze adviseurs worden steeds vaker benaderd door ondernemers voor advies over een zakelijke financiering.

Capsearch biedt zelfstandige adviseurs RegioBank toegang tot mkb-financieringsnetwerk

Capsearch gaat de lokale adviseurs RegioBank nu dus helpen met het toetsen van de haalbaarheid van het aantrekken van een financiering door ondernemers. Daarvoor gebruikt het bedrijf zelf ontwikkelde software, waarmee het matches kan vinden tussen ondernemers en financiers.

Het resultaat wordt middels een zogenoemde Quickscan-rapport naar de lokale adviseurs van RegioBank doorgestuurd, die het op hun beurt weer voorleggen aan de ondernemers.

“Een adviseur van RegioBank staat dicht bij de lokale ondernemer en beschikt daarom vaak al over uitgebreide gegevens over de ondernemer, zijn bedrijf en over de lokale situatie”, legt Arjan Buis (directeur en medeoprichter Capsearch) uit over de samenwerking.

“Wij hebben de kennis, het netwerk met mkb-financiers en ervaren specialisten in huis om de adviseur verder te helpen bij het vinden van de ideale zakelijke financiering bij de juiste geldverstrekker”, aldus Buis.