Met nieuwe themapagina legt Banken.nl focus op Wealth Management

15 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wealth Management staat op een belangrijk kruispunt. Experts verwachten namelijk dat de sector tussen nu en 2030 met maar liefst $100 biljoen zal groeien. Om de groei op de juiste manier in te zetten dienen nú de juiste keuzes gemaakt te worden.

Maar dat is niet zo makkelijk als het klinkt. Want hoe stippel je de juiste strategie uit met zo veel ontwikkelingen, uitdagingen én kansen.  Denk alleen al aan de opkomst van AI, de absolute noodzaak van sustainable finance, wealthtech, het nieuwe pensioenstelsel en zijn impact op de sector, of bijvoorbeeld de schaalgrootte van Nederlandse asset managers.

Het moge duidelijk zijn: de ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op, dat het zelfs voor de grootste experts lastig is om volledig op de hoogte te blijven. Om hen hierbij te helpen, lanceert Banken.nl zijn nieuwe themapagina: Wealth Management.

Met nieuwe themapagina legt Banken.nl focus op Wealth Management

“Vanuit de markt zien we een behoefte aan een platform dat relevant Wealth Management-gerelateerd nieuws op één centrale plek samenvoegt”, legt Banken.nl-oprichter Ernst Beskers uit. “Precies dat doen we met onze nieuwe themapagina.”

De themapagina voegt al het nieuws met betrekking tot Wealth Management samen op één pagina, onderverdeeld in specifiekere deelgebieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op techgebied, wet- en regelgeving of de visies en benoemingen van topbestuurders uit de sector.

Daarnaast biedt Banken.nl experts uit het veld de kans om zich op de themapagina te profileren. MeDirect ondersteunt dit initiatief van Banken.nl.

“Bankieren, sparen en beleggen zijn de laatste jaren steeds toegankelijker, efficiënter en digitaal geworden”, stipt Country Manager Job Mantz aan. “De ‘wealth’ markt liep daar in het verleden nog op achter, maar de laatste tijd vindt er veel innovatie plaats in deze markt. Wealth(tech) is echt de nieuwe stap in financial empowerment.”

Wat de Country Manager van MeDirect betreft is het een goed initiatief van banken.nl om aandacht te besteden aan dit “prachtige" thema. “De veranderingen en informatie over deze markt volgen elkaar snel en dan is het prettig om het nieuws op één plek terug te vinden.”

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.