American Express koppelt BNPL aan creditcard

01 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

American Express heeft ‘Plan It’ gelanceerd – een betaaloplossing waarmee Britse creditcardhouders hun maandelijkse afschrijvingen over meerdere termijnen kunnen uitsmeren.

Middels Plan It kunnen de Britse klanten van American Express voor transacties boven de £100 pond (of een deel van hun maandelijkse afschrijving) een betaalregeling treffen om het gewenste bedrag in 3, 6 of 12 maanden af te betalen. Hoewel de financiële dienstverlener geen rente in rekening brengt, betalen men wel een vaste fee voor het gebruik van de betaaloplossing.

De betaalregeling kan worden ingesteld via de app van American Express of via het online account van de gebruiker. Zodra het betaalplan is geactiveerd, worden de kosten automatisch afgeschreven.

American Express koppelt BNPL aan creditcard

“Met Plan It kunnen onze creditcardklanten in hun eigen tempo betalen”, legt American Express-Vice President Ricky Bonham uit. “Als bedrijf dat onder toezicht staat van de FCA zijn we verheugd een betaaloplossing te lanceren met transparante kosten en zonder kleine lettertjes.”