Coinmerce neemt meerderheidsbelang in Icoinic

13 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Coinmerce heeft Icoinic overgenomen. Met het verkrijgen van een meerderheidsbelang zet het cryptohandelsplatform een nieuwe stap in het verwezenlijken van zijn Europese groeiambities.

Hoewel Coinmerce met meer dan 350 cryptomunten al over een platform beschikt met een breed investeringsaanbod, is het bedrijf naar eigen zeggen nog lang niet uitgegroeid. En dat ondanks de groeispurt die het bedrijf afgelopen jaar doormaakte. Zo stapte een groot deel van de klanten van Binance (vertrek uit Nederland) en BUX (overgenomen door ABN AMRO) over naar Coinmerce.

Het inlijven van Icoinic, dat zijn zelfstandigheid zal behouden, moet klanten van Coinmerce alternatieven bieden voor traditionele bitcoinfondsen.

Coinmerce neemt meerderheidsbelang in Icoinic

Icoinic biedt op zijn beurt investeerders cryptobeleggingen met een minimale investering van €100.000, waarbij ze het beheer ook voor hun rekening nemen. Het bedrijf zal door de overname kunnen profiteren van de technologische capaciteiten en mogelijkheden van Coinmerce, en hiermee het eigen aanbod voor particuliere en institutionele klanten kunnen versterken.

“Bitcoin heeft net het record van $69.000 doorbroken, mede dankzij de lancering van de Bitcoin ETFs”, zegt Coinmerce-CEO Jaap de Bruijn. “Door middel van dit ETF (handelsfonds) kan men via vermogensbeheerders investeren in Bitcoin. Dit laat duidelijk zien dat investeerders willen diversifiëren in crypto zonder het beheer op zich te hoeven nemen.”

“Wat Icoinic onderscheidt van deze ETFs is dat beleggers kunnen kiezen voor verschillende risicoprofielen met bijpassend rendement”, vervolgt De Bruijn. “Zo bieden wij het defensievere Delta-neutral Fund, maar ook het Algorithmic Fund, dat tot nu toe 2,5 keer beter presteerde dan Bitcoin.”