Risicoadviesbureau RiskQuest overgenomen door Zanders

10 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het wereldwijd opererende financiële adviesbureau Zanders heeft de overname van RiskQuest aangekondigd. De overname maakt onderdeel uit van de strategie van Zanders om zijn positie binnen de Europese markt te verstevigen. Zo werden in het afgelopen jaar ook al Optimum Prime en Fintegral overgenomen.

“We zijn er trots op om RiskQuest te mogen verwelkomen in de Zanders-familie”, legt Laurens Tijdhof uit. “Deze overname bewijst opnieuw onze toewijding om een breder service- en productportfolio te bieden aan onze internationale klantenbasis.”

De Zanders-CEO en Managing Partner stipt aan dat RiskQuest’s sterke aanwezigheid in Nederland en hun diepgaande expertise op het gebied van kredietrisico's, ESG en financieel-economische criminaliteit naadloos aansluiten op de visie van het bedrijf en zijn commitment onderstreept aan het leveren van innovatieve diensten en oplossingen.

Risicoadviesbureau RiskQuest overgenomen door Zanders

Zanders

Het van oorsprong Nederlandse Zanders, dat de afgelopen jaren een behoorlijke groeispurt doormaakte, heeft een focus op treasury en risk en bedient klanten in meer dan veertig landen wereldwijd.

Met de overname van RiskQuest versterkt Zanders niet alleen zijn mogelijkheden om de financiële prestaties van klanten te optimaliseren, maar versterkt het ook zijn expertise op het gebied van financial en non-financial risk management. Daarnaast leidt de overname van RiskQuest’s softwareoplossing ook tot een verdere uitbreiding van het cloud-based softwareaanbod van Zanders.

Met het uitgebreide team van 450 mensen en een bewezen internationaal trackrecord, willen de gecombineerde bedrijven nu een nieuwe groeifase inluiden.

Marktleider worden

RiskQuest-Partner en oprichter Hans Heintz is verheugd met de overname. “Door onze krachten te bundelen met Zanders, waarmee we zowel onze cultuur als waarden delen, openen we mooie mogelijkheden om onze producten verder op te schalen, vooral met betrekking tot open banking.”

“Samen worden we marktleider op het gebied van financial risk management”, vervolgt Heintz . “We kunnen onze adviesactiviteiten internationaal uitbreiden binnen de FEC- en ESG-domeinen en nieuwe diensten rond GenAI en Responsible AI blijven ontwikkelen.”

De twee bedrijven leggen uit dat het RiskQuest-kantoor in Amsterdam zal blijven functioneren als hub voor samenwerking en innovatie. Deze opzet zou de gecombineerde capaciteit moeten vergroten om lokale ondersteuning en expertise te bieden aan klanten in de regio.