Yellowtail Conclusion breidt hypotheekdienstverlening uit met overname Fortrum

28 augustus 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

Yellowtail Conclusion heeft zijn expertise in het hypotheekdomein uitgebouwd met de overname van Fortrum.

Het in Houten gevestigde Fortrum biedt consultancydiensten op het gebied van risk, governance en compliance binnen de domeinen hypotheken en consumentenkrediet. Het bureau rekent onder meer banken, hypotheekaanbieders, geldverstrekkers en investeerders tot zijn clientèle.

Naast consultancy heeft Fortrum ook een eigen tool in beheer voor het uitvoeren van due diligence onderzoek op lening portefeuilles. Zulke onderzoeken worden vooral uitgevoerd in de context van overnames, het ophalen van financiering, of herstructureringen van de portefeuille.

Yellowtail Conclusion breidt hypotheekdienstverlening uit met overname Fortrum

Yellowtail Conclusion-Managing Director Matthijs Mons laat weten verheugd te zijn met de overname van Fortrum. “Full scope dienstverlening in het riskdomein in de financiële sector wilden we graag aan ons portfolio toevoegen, dit was nog de missing link. Wij verwachten veel innovatieve en commerciële synergie en kunnen daarmee een bredere dienstverlening bieden aan onze klanten.”

Mons legt daarnaast dat ook dochteronderdeel Davinci betrokken zal zijn bij de gezamenlijke dienstverlening aan klanten in de hypotheek- en kredietenmarkt. “Door de samenwerking tussen Yellowtail Conclusion, Fortrum en Davinci kunnen we de gehele waardeketen afdekken met een van services, waaronder consultancy, implementatie, technologie en softwareoplossingen.”

De overname leidt ook tot een internationale uitbreiding voor Yellowtail Conclusion. Fortrum heeft namelijk een kantoor in Londen, waar het werkt voor tal van internationale banken en geldverstrekkers.

“Wij zien een verandering in de markt aankomen waarbij IT een steeds belangrijkere rol gaat spelen en Yellowtail Conclusion is daar een perfecte partner voor richting de toekomst”, vult Michel van der Sluis (een van de vier medeoprichters van Fortrum) zijn collega aan. “Onder de vlag van Yellowtail kunnen we de kwaliteit en efficiëntie die ze van ons gewend zijn waarborgen naar de toekomst toe.”

De andere drie co-founders van Fortrum zijn Jaap van Raak, Simon Collingridge en Tony Ward. Alle vier maken de overstap naar Yellowtail Conclusion, samen met een team van zo’n vijftien medewerkers.

Yellowtail Conclusion is sinds 2020 onderdeel van het Conclusion-ecosysteem. Dochterbedrijf Davinci werd een jaar later ingelijfd, en vorig jaar werd ook hypotheekspecialist ADPI overgenomen.