Mogelijk lanceert verduurzamingsfonds voor Overijsselse ondernemers

15 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

Samen met Energiefonds Overijssel heeft Mogelijk een speciaal financieringsfonds opgericht: het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. Vanuit dit fonds kunnen ondernemers uit de gelijknamige provincie, die hun pand willen verduurzamen, worden gefinancierd.

In het nieuw opgerichte fonds investeert Energiefonds Overijssel geld, waarmee duurzaamheidsinitiatieven van ondernemers in Overijssel kunnen worden gefinancierd.

“Wij stimuleren de overgang naar duurzame energie en energiebesparing in Overijssel, met middelen zoals leningen en participaties, maar ook door ons netwerk open te stellen en door dit soort samenwerkingen aan te gaan”, legt Thomas Meeuwsen (Investment Manager van Energiefonds Overijssel) uit. “Door de samenwerking met Mogelijk stimuleren we het duurzaam ondernemerschap bij het mkb in de regio.”

‘Vergunningsplicht ‘dwingt’ ons om successen te delen’: Folkert Eggink over de groei van Mogelijk

Hoewel Mogelijk geen onbekende is in het financieren van de duurzaamheidsambities van ondernemers (via de normale Zakelijke Hypotheken Fondsen kan dat immers ook), is het wel het eerste speciale fonds dat zich specifiek richt op verduurzaming én waarbij een externe zakelijke partij fungeert als grote investeerder.  

Vanuit Energiefonds Overijssel wordt de verduurzaming van de provincie veelal met grootschalige projecten gefinancierd. Door de nieuwe samenwerking met Mogelijk en de investering in het verduurzamingsfonds wil het bedrijf ondernemers vooruithelpen met het verduurzamen van hun bedrijf.

“Steeds meer ondernemers willen verduurzamen”, stipt Folkert Eggink (algemeen directeur Mogelijk) aan. “Zeker na het stijgen van de energieprijzen. Ook wordt de invloed van het klimaat steeds meer een onderwerp voor ondernemers. Hoe houd je je pand koel in de zomer en warm en droog in de winter? De vraag naar oplossingen en naar het financieren ervan groeit.”

“Het is mooi dat met het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel financiering voor verduurzaming toegankelijker en makkelijker wordt”, vervolgt Eggink. “Het is onze ambitie met meer partners specifieke fondsen in te richten zodat we aan vraag- en aanbod van specifiek kapitaal kunnen blijven voldoen.”