NWB Bank presenteert nieuwe CFO én commissaris

07 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wilma Schouten wordt de nieuwe Chief Financial Officer van de NWB Bank. Tegelijkertijd maakte de bank ook bekend dat Geert Embrechts zich bij de Raad van Commissarissen zal voegen.

“De raad is verheugd dat met de voorgestelde benoemingen van deze twee uitstekende kandidaten de directie en raad weer op volle sterkte komen”, legt RvC-voorzitter Joanne Kellermann uit.

Ook CEO Lidwin van Velden reageert verheugd op de dubbele benoeming. “Wilma is een belangrijke versterking van het directieteam en mijn collega’s en ik kijken uit naar de samenwerking met haar. Uiteraard kijken we ook uit naar de samenwerking met Geert als nieuwe commissaris.”

NWB Bank presenteert nieuwe CFO én commissaris

Wilma Schouten en Geert Embrechts

Wilma Schouten brengt ruim 25 jaar ervaring met zich mee op het gebied van financiële dienstverlening. Zij heeft verschillende rollen vervuld bij diverse financiële instellingen, waaronder die van COO Asset Management bij a.s.r..

In een verder verleden werkte ze onder meer bij het voormalige VIVAT, pensioenuitvoerder APG, Rabobank en Aegon.

Geert Embrechts is op zijn beurt in het dagelijks leven CFO van Rabobank Wholesale & Rural en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de internationale bancaire sector.

Embrechts wordt omschreven als een persoon die goed bekend is met het bancaire toezicht vanuit DNB en ECB, alsook met de relevante ontwikkelingen op het gebied van sustainability reporting.