Volksbank gooit hoofdkantoor elke vrijdag dicht

11 juni 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volksbank-medewerkers zullen casual Friday voortaan vanuit huis moeten vieren. De bank heeft bekendgemaakt dat het de deuren van het hoofdkantoor elke vrijdag op slot gaat doen.

“Bij de Volksbank geven we al bijna vijftien jaar invulling aan het nieuwe werken”, legt woordvoerder Harmen van der Schoot uit. “Dit wordt over het algemeen als zeer positief ontvangen. In het verlengde hiervan hebben we dat aspect ook meegenomen in de HNW 2.0-regeling als onderdeel van de CAO eind 2022.”

De nieuwe huisregel zou dan ook voortkomen uit de wens van het personeel zelf. Van der Schoot benadrukt dat de medewerkers resultaatgericht samenwerken en onderling afspraken maken over hoe, waar en wanneer er gewerkt wordt.

Volksbank gooit hoofdkantoor elke vrijdag dicht

“We evalueren die afspraken regelmatig”, vertelt de woordvoerder. “En daaruit blijkt dat op de vrijdagen de bezetting van het hoofdkantoor in Utrecht dusdanig laag is dat we besloten hebben om de vrijdag als thuiswerkdag te bestempelen en het kantoor niet langer open te houden.”

De Volksbank gaat met de maatregel niet alleen in op de wens van zijn personeel, de bank bespaart ook kosten en verbruikt ook minder energie waardoor het initiatief ook nog eens een duurzame lading krijgt.

“Gegeven deze context is dit een logische stap waarin goed werkgeverschap en gezond verstand over kostenbeheersing en duurzaamheid samenkomen”, aldus Van der Schoot.