DNB promoveert Cindy van Oorschot tot directielid

02 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Cindy van Oorschot treedt toe tot de directie van De Nederlandsche Bank. In haar nieuwe rol wordt ze de komende zeven jaar met de portefeuille Intern Bedrijf en Resolutie verantwoordelijk voor Finance & Risk, Data & IT, Bedrijfsvoering, Duurzaamheid én Resolutie.

Het kersverse directielid is bepaald geen onbekende bij de toezichthouder. Zo bekleedde ze diverse leidinggevende functies, waaronder als afdelingshoofd Interventie & Handhaving, afdelingshoofd Toezicht Internationale Verzekeringsgroepen en afdelingshoofd Asset Management.

Daarnaast was zij de afgelopen jaren voorzitter van het Depositofonds, Afwikkelfonds en Beleggerscompensatiefonds. Momenteel is divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen en programmadirecteur Duurzaamheid bij DNB.

Cindy van Oorschot, Directielid, DNB

Cindy van Oorschot, Directielid, DNB (foto: DNB)

DND-president Klaas Knot laat weten verheugd te zijn met het feit dat Van Oorschot vanuit de eigen gelederen doorstroomt naar de directie. “Zij wordt verantwoordelijk voor het toekomstbestendig maken van IT, verdere professionalisering van de bedrijfsvoering, afwikkeling van banken en verzekeraars, en het depositogarantiestelsel.”

Haar brede leidinggevende ervaring binnen monetaire zaken en toezicht, evenals haar aansturing van specialistische afdelingen op het gebied van operationele risico's & IT en financiële risico's, maken haar volgens Knot bijzonder geschikt voor deze rol.

“Als directeur Intern Bedrijf en Resolutie zal zij de verbinding tussen de bedrijfsonderdelen van DNB versterken en haar kennis van financiële instellingen en markten benutten voor de resolutietaak”.