Achmea splitst hypotheek- en vastgoedactiviteiten op

29 augustus 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De hypotheek- en vastgoedactiviteiten van Syntrus Achmea Real Estate & Finance worden opgesplitst. Deze reorganisatie zou belangrijk zijn voor de verdere groei van Achmea in zowel hypotheken als vastgoed.

Syntrus Achmea Hypotheekdiensten zal voortaan door het leven gaan als een dochteronderneming van Achmea Bank. Ook de andere dochterondernemingen – Achmea Hypotheken en Attens Hypotheken – zullen onder het moederbedrijf ondergebracht worden.

Daarnaast heeft de bank bekend gemaakt dat Achmea Mortgages het beheer van hypotheekfondsen en – beleggingsportefeuilles overneemt van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Achmea Real Estate wordt op zijn beurt verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van vastgoedfondsen en separate accounts.

Achmea splitst hypotheek- en vastgoedactiviteiten op

De drie bedrijven zullen elk over een eigen bestuur en organisatiecultuur beschikken.

Zo zijn Pierre Huurman (directievoorzitter) en Mark Geubbels (directeur Finance & Risk) verantwoordelijk voor Achmea Bank en Syntrus Achmea Hypotheekdiensten; en zijn Hikmet Sevdican (voorzitter statutaire directie) en Johan Dijkstra (directeur Financiën) verantwoordelijk voor Achmea Mortgage Funds.

Tot slot zullen Toon Sweens (co-voorzitter, directeur Operations), Boris van der Gijp (co-voorzitter, directeur Investments) en Mascha Hendrickx (directeur Financiën) de verantwoordelijkheid dragen over Achmea Real Estate.