Valcon versterkt expertise in sustainable finance met komst Jeffrey Colin

03 september 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Valcon heeft het team uitgebreid met Jeffrey Colin. Hij gaat zich richten op het uitbreiden van de sustainable finance-dienstverlening binnen de financiële sector.

Colin kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Zo werkte hij in verschillende managementrollen voor Rabobank in zowel wholesale als retail banking, maar ook in de beheersorganisatie (procesmanagement, interne audit en externe verslaglegging).

Zijn interesse in duurzaamheid werd aangewakkerd door externe verslaglegging en de transparantie die dit creëert over de niet-financiële waarde die organisaties leveren. Dit vormde voor Colin naar eigen zeggen de aanleiding om negen jaar geleden de stap te maken naar de managementconsultancybranche en zich te focussen op sustainable finance.

Valcon versterkt expertise in sustainable finance met komst Jeffrey Colin

Na te zijn gestart met opdrachten voor Crédit Agricole en het schrijven van opleidingsprogramma’s op het vlak van duurzaam ondernemen (Avans en Fontys Hogeschool), vervulde hij de afgelopen zes jaar in opdracht van Deloitte uiteenlopende opdrachten op het gebied van sustainable finance.

Zo was hij betrokken bij projecten om te voldoen aan de verwachting van de Europese Centrale Bank rondom ESG-risicomanagement en de implementatie van SFDR bij een vermogensbeheerder. Ook ondersteunde hij verschillende banken bij het voldoen aan de vereisten van de CSRD/ESRS.

Sterke capabilities

Colin legt uit dat hij voor Valcon heeft gekozen vanwege de sterke capabilities die de organisatie heeft op het vlak van data-, change- en procesmanagement; elementen die volgens hem ontzettend belangrijk zijn in het daadwerkelijk inhoud geven aan de duurzaamheidstransformatie. “In combinatie met de groeiambitie die de organisatie heeft op dit vlak, maakt dit een geweldige uitdaging.”

“Valcon heeft een sterk uitgesproken ambitie om op een uiterst professionele en pragmatische wijze impact te maken op het vlak van sustainable finance. Deze aanpak sluit aan bij de visie die ik zelf heb over hoe consultancy een cruciale rol kan spelen in de duurzaamheidstransitie die de samenleving en financiële instellingen ondergaan”, aldus Colin.