Top 25 invloedrijke personen in bankensector

08 juni 2015 Banken.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Online platform The Financial Brand heeft zijn 2015 editie van de lijst met meest invloedrijke personen in de financiële sector uitgebracht. Om tot de zogenaamde ‘FinServ 25’ lijst te komen werden meer dan 100 banking tought leaders wereldwijd ondervraagd. Bovenaan de lijst staan Brett King, Chris Skinner en Jim Marous. Een overzicht van de vijfentwintig belangrijkste beïnvloeders.  

Een aantal maanden terug vroeg The Financial Brand (TFB) meer dan 100 leidinggevenden uit financiële sector over de hele wereld om de belangrijkste ‘beïnvloeders’ binnen de branche aan te wijzen. Deelnemers waren onder andere bankiers, toezichthouders, solution providers, consultants en analisten. TFB onderzocht niet alleen welke persoon de meeste volgers op Twitter heeft, maar ook wiens boeken of blogs de meeste lezers hebben, en naar wie mensen het meest luisteren of kijken voor perspectieven over de sector. Ook is het panel gevraagd om aan te geven wie zij respecteren en naar wie zij verwijzen om meer te weten te komen over trends en veranderingen in de bankensector.

The 25 most influential people in the global banking industry-17354

FinServ 25
Uit de genomineerden zijn 25 prominenten geselecteerd – professionals die beschouwd worden als de thought leaders op belangrijke onderwerpen als mobiele en online dienstverlening, digitalisering, innovatie, payments, klantenervaring en multichannel marketing. Op de eerste plek prijkt Brett King, CEO en mede-oprichter van mobile banking startup Moven, en eveneens schrijver van meerdere bestsellers in de industrie. Van Banking Exchange magazine ontving hij de bijnaam ‘King of the Disruptors’ en American Banker benoemde hem in 2012 tot Innovator van het jaar.

Op de tweede plek volgt Chris Skinner, een onafhankelijk criticus van de financiële markten uit het Verenigd Koninkrijk. Skinner is daarnaast ook de schrijver van tien boeken, waaronder ook zijn meest recente bestseller ‘Digital Bank’ en is de CEO van onderzoeksbureau Balatro. Skinner wordt dikwijls gevraagd als commentator door BBC News, Sky News en persbureau Bloomberg.

Top 5 invloedrijke personen in bankensector

De derde plaats is voor Jim Marous, voormalig bankier en tegenwoordig journalist en uitgever. Zo is hij de man achter de Retail Banking Strategies-sectie op The Financial Brand en is hij uitgever van het Digital Banking Report. Op #4 staat Snarketing 2.0 en Smarter Bank bestsellerauteur Ron Shevlin. Tevens een auteur voor TFB is Shevlin al meer dan 25 jaar management consultant en sectoranalist. Momenteel is Shevlin onder andere de Director of Research voor Cornerstone Asdvisors. De top 5 wordt afgesloten door Bradley Leimer, Head of Innovation bij Santander.

De overige personen in de top 25 zijn (naam, huidige positie, eventuele noemenswaardigheden):

6. David Birch, oprichter en director of innovation Consult Hyperion, specialist nieuwe munteenheden. 
7. JP Nicols, president/COO van Innosect, meerdere malen door andere lijsten benoemd tot belangrijkste beïnvloeder. 
8. Rob Findlay, Senior Vice President of Experience Design voor DBS Bank en oprichter Next Bank. 
9. Sam Maule, een van de leiders van Carlisle & Gallagher Consulting Group’s Emerging Payments praktijk, staat bekend om zeer visuele, goed uitgedachte presentaties. 
10. Matteo Rizzi, medeoprichter Innotribe, de man achter de Innotribe Startup Challenge – de eerste wereldwijde FinTech-wedstrijd.
11. Michal Panowicz, SVP en deputy head of digital banking van Nordea. 
12. David Brear, lid van Think Different Group, voormalig hoofd van de UK Digital Banking praktijk van Gartner Consulting. 
13. Jim Bruene, de leider achter de showcases van Finovate, oprichter van het Online Banking Report – aan Jim Marous verkochte voorganger van Digital Banking Report.
14. Elizabeth Lumley, journalist bij Finextra, zelf-uitgeroepen ‘global FinTech ambassador’.
15. Kosta Peric, deputy director Financial Services for the Poor bij Bill & Melinda Gates Foudation, medeoprichter Innotribe.
16. Cherian Abraham, hoofd van Mobile Commerce en Payments voor Experian Global Consulting.
17. Claire Cockerton, oprichter en CEO van Innovate Finance.
18. Nektarios Liolios, medeoprichter en Global Managing Director bij Startupbootcamp FinTech.
19. Sean Park, oprichter en CIO van Anthemis Group.
20. Tom Groenfeldt, freelance verslaggever, gedeelde 20ste plek. 
21. Duena Blomstrom, onafhankelijk digital banking consultant.
22. Peter Vander Auwera, medeoprichter Innotribe, TEDx spreker.
23. Mike Dudas, medeoprichter en Chief Revenue Office van Button.
24. William Sullivan, Global Head van Capgemini’s Financial Services Market Intelligence Group, verantwoordelijk voor Word Retail Banking Report en World Wealth Report. 
25. Tom Noyes, CEO van Commerce Signals.

Naast de 25 invloedrijkste personen voor de financiële sector, geeft de jury ook blijk van zijn erkenning voor Neff Hudson van USAA en Christophe Langlois, social media senior management consultant bij IBM. Zij haalden de lijst net aan niet, maar zijn wel zeer actief op social media en spreken regelmatig op grote congressen voor de financiële sector.