McKinsey alumnus wordt directeur ING Private Banking

02 september 2010 Banken.nl 1 min. leestijd

McKinsey & Company alumnus Karien van Gennip heeft promotie gemaakt bij ING. Het financieel concern heeft bekendgemaakt dat Van Gennip per 1 september directeur Private Banking en Beleggen wordt bij ING Nederland.

Zij volgt de Belg Benoit Legrand op, die leiding gaat geven aan ING Direct in Frankrijk. Van Gennip zal rapporteren aan Annerie Vreugdenhil, die per 1 september binnen het bestuur van ING Nederland verantwoordelijk is voor de grootzakelijke klanten in Nederland.

In haar nieuwe functie wordt Van Gennip verantwoordelijk voor de bediening van Nederlandse private banking-klanten en beleggersklanten. Private banking is bankieren voor vermogende particulieren.

Van Gennip stapte in 2008 van de politiek over naar ING. In eerste instantie was zij directeur Europese en internationale zaken. Op dit moment is Van Gennip onder meer verantwoordelijk voor relaties met overheden en wetgevers. Hiervoor was Van Gennip staatssecretaris van Economische Zaken.

Voor haar politieke carriére werkte ze onder meer 6 jaar bij strategy consulting bureau McKinsey (tussen 1996 en 2002). Daarna werkte ze circa 1 jaar bij de Autoriteit Financiële Markten.