Adviseurs verdienen $800 miljoen aan Lehman Brothers

26 mei 2010 Banken.nl 1 min. leestijd

De afwikkeling van het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers heeft al bijna $800 dollar gekost aan externe adviseurs. Tot eind april 2010 is meer dan $794 miljoen uitbetaald aan management consultants, financiële adviseurs, advocaten  en andere consultants in het kader van de faillissementsprocedure.

Bijna $1 miljard

Volgens de Wall Street Journal nadert het bedrag één miljard dollar. De krant baseert zich op documenten die vorige week werden ingediend bij de U.S. Bankruptcy Court in Manhattan.

Alvarez & Marsal is de hoofdverdiener

Alvarez & Marsal (A&M), 's werelds grootste restructuring adviesbureau, is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de duizenden Lehman-derivaten verzorgt. Het financial advisory bureau heeft inmiddels meer dan $277 miljoen verdiend aan fees voor de circa 20 verschillende restructuring projecten die het begeleidt.

PwC: meer dan $200 miljoen in Europa

PwC treedt op als vereffenaar van de Britse en Europese dochter van Lehman Brothers. De afwikkeling van het faillissement in Europa heeft adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) al meer dan $200 miljoen euro opgebracht. Partners en werknemers van PwC leveren advies gerelateerd aan de ontmanteling van het bedrijf.

Belangrijkste advocatenkantoor: Weil, Gotschal & Manges

Weil, Gotschal & Manges, het belangrijkste advocatenkantoor dat de bank bij de faillissementsrechtbank vertegenwoordigt, kreeg tot op heden $182 miljoen uitbetaald.

Lehman Brothers legde op 15 september 2008 de boeken neer. Op het ogenblik dat de bank de boeken neerlegde, had ze activa ter waarde van 639 miljard dollar.