Rabobank en Ordina ontwikkelen DevOps engineer programma

08 maart 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

Rabobank is in het kader van zijn digitale strategie samen met Ordina een nieuw ontwikkelprogramma gestart om binnen de IT-afdeling haar DevOps-capaciteiten uit te bouwen.

Belangrijkste pijlers van de digitale strategie van de Rabobank zijn het bieden van uitstekende digitale diensten aan klanten, een uitmuntende IT-delivery binnen haar bedrijfsvoering en het transformeren naar een ‘High Performing Organization’, die de omarming van digitalisering ondersteunt.

Om die doelstelling te realiseren, kiest de Rabobank ervoor om binnen het IT-domein, development en operations te combineren in gespecialiseerde DevOps-teams. DevOps is een software-ontwikkelmethode die communicatie, samenwerking en integratie benadrukt tussen software-ontwikkelaars en operationele IT-professionals. Met Agile-principes wordt software opgeleverd met een hoge kwaliteit die meteen voldoet aan de beheernormen.

Ontwikkelprogramma OpsEngineers

De Rabobank maakt gebruik van DevOps binnen vrijwel zijn gehele IT-afdeling (intern bekend als Rabobank IT Systems), die bestaat uit vijf businessunits. Om ervoor te zorgen dat Ops-engineers beter in staat zijn om development werkzaamheden over te nemen, besloot Rabobank het ontwikkelprogramma OpsEngineers te starten. Dat traject helpt medewerkers van IT Systems hun kennis en expertise te trainen tot het niveau van junior Software Engineer, met als doel meer DevOps-taken, zoals ontwikkeltaken, binnen hun teams te kunnen oppakken.

Het OpsEngineers-ontwikkeltraject is opgezet in samenwerking met adviseurs en IT’ers van Ordina. Rabobank en Ordina werken al jaren samen op het gebied van consultancy, detachering, sourcing van talent en als als IT-partner voor de ontwikkeling van medewerkers. De ICT-dienstverlener heeft samen met Rabobank het opleidingsprogramma opgezet en heeft een adviserende rol gehad ten aanzien van de inhoud van het programma. Bovendien neemt Ordina de opleidingscoördinatie en de begeleiding van de deelnemers tijdens dit traject voor zijn rekening. 

Het gehele traject neemt circa negen maanden in beslag, waarbij de deelnemers één dag en één avond per week de schoolbanken ingaan. Het maatwerktraject leidt op in twee richtingen: Java en .Net.