Amazon Pay spreidt vleugels uit buiten eigen platform

25 maart 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

In samenwerking met betalingsverwerker Worldpay brengt Amazon de eigen betaaldienst Amazon Pay ook buiten het eigen platform aan de man. Daarmee dringt Amazon Pay door in het netwerk van Worldpay, dat 40 miljard transacties per jaar verwerkt. Webwinkels kunnen de betaaloptie toevoegen via een API van Worldpay.

Het afrekenen is een belangrijk onderdeel van de winkelervaring van online shoppers. Wie het aantal betaalmethodes van nu gaat vergelijken met die van tien jaar geleden zal ongetwijfeld veel ontwikkeling zien. Enerzijds aangespoord door webwinkeliers die door een soepel betaalproces meer omzet konden genereren, anderzijds door betalingsverwerkers die mee profiteerden van een stijgend aantal transacties. Wie aan e-commerce denkt, denkt automatisch aan Amazon, het bedrijf dat van Jeff Bezos in krap 25 jaar tijd de rijkste man ter wereld maakte. Het bedrijf ontwikkelde zijn eigen betaaldienst Amazon Pay. Samen met betalingsverwerker Worldpay brengt het Amazon Pay nu ook buiten de grenzen van het eigen ecosysteem. 

Worldpay is de eerste partij die Amazon Pay als betaaldienst gaat aanbieden bij webwinkeliers die op het netwerk zijn aangesloten, voorlopig alleen in de VS. Via een API van Worldpay kunnen webwinkeliers de betaalmethode simpel toevoegen aan het dienstenaanbod. Via deze route dringt Amazon Pay ineens door tot een netwerk dat 40 miljard transacties per jaar telt.

“Bekend en vertrouwd”

“Samenwerking met Worldpay geeft webwinkeliers nieuwe mogelijkheden om hun omzet te laten groeien, door klanten een bekende en vertrouwde betaalervaring te bieden”, zegt Patrick Gauthier, VP van Amazon Pay.

Asif Ramji, chief product and marketing officer bij Worldpay voegt daaraan toe: "Door samen te werken met Amazon hebben we nog meer capaciteit om digitaal winkelen te ondersteunen, het betaalproces te stroomlijnen en frictieloze betalingen te bieden aan onze winkeliers.”

Lees ook:
Online platformen nieuwe en ongekende dreiging voor banken