Zelfstandige adviseurs RegioBank starten crowdfundingscampagne voor ‘onvergetelijk kerstdiner’

08 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Hoewel de kerstdagen nog lang niet voor de deur staan, zijn de zelfstandig adviseurs van RegioBank in de startblokken geschoten om er een onvergetelijke editie van te maken. Via een crowdfundingsactie hopen ze geld op te halen, om samen met het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners te organiseren voor ouderen.

RegioBank stipt aan dat iedereen tijdens de feestdagen behoefte heeft aan “warmte, samenzijn en gezelligheid”, maar dat niet alle ouderen deze bijzondere tijd op dezelfde manier beleven”.

“Voor €40 kunnen we mensen al een onvergetelijke avond bezorgen”, vervolgt RegioBank. “Ouderen doen tijdens deze kerstdiners ook weer nieuwe contacten op waarmee zij later nog eens kunnen afspreken of bellen. Zo verbinden we ouderen met elkaar én de samenleving om eenzaamheid tegen te gaan.”

Omdat elke buurt wel ouderen kent die een leuke avond verdienen, organiseren RegioBank en het Nationaal Ouderenfonds tussen 9 en 23 december kerstdiners door heel Nederland. De initiatiefnemers hebben een actiepagina opgericht, waar iedereen kan zien waar er een diner in de buurt wordt georganiseerd en hoe daaraan gedoneerd kan worden.

“Als buurtzame bank zien we de kracht van een buurt waar mensen naar elkaar omkijken”, legt RegioBank-leefbaarheidsexpert Noraly King uit. “Daarom steunt RegioBank de feestelijke aangeklede kerstdiners met muziek van lokale artiesten, kerstkoren, en/of verhalenvertellers, voor ouderen met een klein sociaal netwerk.