Advieskosten SNS Bank omlaag door provisieverbod

09 januari 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het provisieverbod dat op 1 janauri 2013 is ingegaan en daarmee de grotere transparantie over advieskosten werkt nu al prijsconcurrentie in de hand en drukt de advieskosten naar beneden.

SNS Bank heeft haar tarieven voor advies en bemiddeling voor hypotheken per 1 januari 2013 verlaagd. Hypotheekadvies kost voortaan maximaal €1.195. Bemiddeling van een hypotheek kost €1.000. Hiermee combineert de bank in haar ogen een scherpe prijs met een breed assortiment, inclusief hypotheken van andere aanbieders, zoals AEGON Bank, ASR en Nationale Nederlanden. SNS Bank ziet dat sinds invoering van vaste adviesvergoeding eind 2011 klanten positief reageren op de vaste adviesvergoeding.

SNS Bank verwacht meer klantgerichte vernieuwingen door provisieverbod

De invoering van vaste adviesvergoeding is in de ogen SNS Bank nog maar het begin van de veranderingen op het gebied van advies en bemiddeling van hypotheken. “Het is goed én nodig dat banken hypotheekadvies en -bemiddeling steeds klantgerichter maken. Klanten vragen zich terecht af waar ze voor betalen en waarom daar een bepaalde prijs voor wordt gevraagd.”, aldus directeur Advies Ton Timmerman.

SNS Bank was eind 2011 de eerste bank die een vaste adviesvergoeding voor hypotheken aanbood en is bovendien de enige bank die dit doet met ook hypotheken van andere aanbieders in het assortiment. “Klanten reageren vanaf het moment van invoering positief op deze transparante opstelling”, vervolgt Timmerman, “Door ook hypotheken van andere aanbieders te hebben, kan SNS Bank ook echt advies te geven en ga je verder dan alleen het verkopen van het eigen product”.

Advies en bemiddeling hypotheken apart betalen

Bij SNS Bank is het sinds 1 januari ook mogelijk advies en bemiddeling voor hypotheken en bijbehorende verzekeringen apart af te rekenen. Klanten hebben bij ons de keuze, maar altijd op basis van een helder aanbod. Op die manier kunnen klanten die zich ergens anders hebben georiënteerd en met een specifieke wens bij SNS Bank komen, of die een deel van het voorwerk zelf hebben gedaan, ook een hypotheek afsluiten bij de bank, of andersom. Dit vertaalt zich in een lager tarief voor klanten. Tegelijkertijd profiteren klanten die zowel advies als bemiddeling via SNS Bank willen regelen ook van een goede prijs.