DNB voert wijzigingen door in management van divisies

04 september 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandsche Bank (DNB) kondigt diverse wijzigingen aan het management van haar toezichtsdivisies. In totaal presenteert de centrale bank vier nieuwe divisiedirecteuren.

Om de rol van toezichthouder in de praktijk handen en voeten te geven maakt De Nederlandsche Bank (DNB) gebruik van niet minder dan zeventien verschillende divisies, die samen onder vier superclusters vallen. Vier divisies krijgen een nieuw gezicht aan het roer.

Olaf Sleijpen (48) is per 15 oktober het nieuwe hoofd van de divisie Toezicht Verzekeraars. De divisie houdt - vanzelfsprekend - toezicht op verzekeraars en wordt zoveel mogelijk risico-gebaseerd uitgevoerd. Sleijpen studeerde economische wetenschappen en behaalde nadien ook zijn doctorstitel. Sleijpen werkt sinds 2011 voor DNB en is momenteel nog hoofd Toezicht Beleid.

Maarten Gelderman (47) wordt op dezelfde datum als Sleijpen ingeslagen als divisiedirecteur Toezicht Beleid. Beleid houdt zich bezig met het bevorderen van gezonde en duurzame bedrijfsmodellen binnen de financiële sector. Hij studeerde economie aan de VU en promoveerde later aan dezelfde universiteit. Sinds 2000 werkt Gelderman bij DNB. Momenteel is hij directeur van de divisie Toezicht Nationale Instellingen.

Olaf Sleijpen, Maarten Gelderman, Pieter Reinier Maat en Thijs van Woerden

Pieter-Reinier Maat (42) wordt ook op diezelfde dag benoemd als nieuwe divisiedirecteur, van de divisie Toezicht Nationale Instellingen. De divisie richt op zich op financiële instellingen die niet automatisch onder het toezicht van de ECB vallen. Denk hierbij aan kleinere banken, betaalinstellingen en beleggingsinstellingen. Maat studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte tien jaar in de bancaire sector, onder andere bij ABN AMRO en RBS.

Thijs van Woerden (46) treedt per 1 november aan als divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. De taak van deze divisie is het houden van toezicht op alle banken in Nederland die onder eindverantwoordelijkheid van de ECB vallen. Van Woerden studeerde bedrijfseconomie en begon in 2005 zijn carrière bij DNB. De positie van divisiedirecteur is voor hem geen vreemde, sinds 2012 is hij namelijk de eerste man binnen de divisie Toezicht Verzekeraars.