DNB sluit vierjarige overeenkomst met Centric voor ICT-dienstverlening

03 april 2019 Banken.nl 3 min. leestijd

De Nederlandsche Bank (DNB) en ICT-dienstverlener Centric sluiten een vierjarige samenwerking. Centric gaat DNB ondersteunen in het vergroten van de slagkracht en flexibiliteit van de ICT-organisatie en het vormgeven van digitale transformatie. Centric wordt ook verantwoordelijk voor de werkplekken van medewerkers en voor het beheer van de datacentra.

De Goudse ICT-dienstverlener Centric was één van de partijen die vorig jaar door een strenge voorselectie heen kwam om digitale organisatie van de centrale bank te mogen verzorgen. De volledige aanbieding die Centric deed na deze voorselectie overtuigde DNB dusdanig dat daar een vierjarige samenwerking uit voort is gekomen.

DNB sluit vierjarige overeenkomst met Centric voor ICT-dienstverlening

Wat gaat Centric de komende jaren nu allemaal exact doen bij DNB? De samenwerking heeft betrekking op drie deelgebieden, namelijk de servicedesk, het datacenter en werkplek- en kantoorautomatiseringsdiensten.

  • Moderne tijden vragen ook om moderne manieren van werken. Veiligheid heeft daarbij topprioriteit, zeker wanneer mensen op verschillende locaties werken. Centric zorgt voor een volledig uitgeruste servicedesk op locatie, op de werkplek, telefonisch en online. Daarbij wordt alle hard- en software up-to-date gehouden.
  • Als toezichthouder kan DNB niet anders dan zelf het goede voorbeeld geven. De grote hoeveelheden gevoelige data waarover de centrale bank beschikt moeten veilig en goed worden beheerd. Centric neemt daarom ook het datacenter in beheer.
  • De digitale werkplekken met Windows 10 worden in fases getransformeerd naar de standaard werkplekoplossing van Centric. Dat betekent dat alle medewerkers onder andere gaan beschikken over Office 365. Centric zorgt voor de uitrol en voor het beheer van werkplekconfiguraties en licenties. Gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, snelheid en innovatie centraal te staan.

“Voor ons als centrale bank en toezichthouder staan veiligheid, robuustheid en betrouwbaarheid voorop”, aldus Jan van der Vliet, CIO bij de centrale bank. “Centric heeft ons laten zien een solide partij te zijn met een bewezen track record op het gebied van compliance en security. Ook gaan ze ons datacentrum transformeren met hybride cloud technologie. De samenwerking met Centric biedt ons de schaalgrootte ons onverminderd in te zetten voor een stabiel financieel stelsel.“

Werken aan speerpunten

Voor Centric is het contract met DNB een uitgelezen kans om de voetafdruk in de financiële sector verder te vergroten. Dat was eerder dit jaar mede de reden voor het opzetten van een nieuw directieteam. “In de financiële sector is Centric vooral bekend vanwege de mogelijkheden die we bieden voor outsourcing van IT-beheer en processen als betalingsverkeer en pensioenadministratie”, zegt Hans Schrijver, CCO bij Centric. “De keuze van DNB stelt ons in staat te werken aan onze speerpunten: het optimaliseren van processen, het uitwisselen en borgen van kennis op het gebied van onder meer compliance en security en het vergroten van innovatiekracht.”