ING start met aanbieden Apple Pay

11 juni 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per vandaag kunnen klanten van ING betalen met Apple Pay. De oranje bank is daarmee de eerste grote Nederlandse bank die deze vorm van mobiel betalen aanbiedt. Klanten kunnen Apple Pay activeren in de mobiel bankieren app van de bank. Dat eenmaal achter de rug kunnen gebruikers betalen met elk apparaat waar een appeltje op staat.

Begin mei kondigde ING aan dat het Apple Pay mogelijk wilde gaan maken voor Nederlandse klanten. Dat leidde tot de nodige beroering op sociale media, want menig consument met een Iphone kijkt er al jaren naar uit. In het nabijgelegen Verenigd Koninkrijk is het al bijna vier jaar mogelijk, in thuismarkt VS nog iets langer. En per vandaag dus ook in Nederland.

Voor ING is het aanbieden van Apple Pay in Nederland een mooie overwinning, niet in de laatste plaats op publicitair gebied. De bank presenteert zich graag als mobiele bank en technologische voorloper. "Voor ons als mobielste bank van Nederland is het heel vanzelfsprekend dat we Apple Pay naar Nederland brengen”, aldus Roel Popping, directeur Betalen bij ING Nederland. “We bedenken continu nieuwe manieren waarmee onze klanten hun geldzaken nog makkelijker kunnen regelen en Apple Pay past daar heel goed bij. Met Apple Pay betalen onze klanten met het grootste gemak met hun Apple apparaten zowel in winkels als onderweg en thuis.”

ING start met aanbieden Apple Pay

Betalen met Apple Pay is in essentie mogelijk bij alle contactloze betaalterminals. Hoewel Apple zelf een lijst heeft opgesteld met winkels die deelnemen hadden ze zich die moeite kunnen in principe kunnen besparen. ING geeft aan dat Apple Pay eenvoudig in te stellen is. Klanten hoeven alleen maar Apple Pay te selecteren in de instellingen van de ING Mobiel Bankieren App, de betaalrekening te kiezen waarmee ze Apple Pay willen gebruiken en hun betaalpas toe te voegen aan de Wallet app. Het maakt niet uit welk type betaalpas klanten hebben, Apple werkt zowel met passen van Maestro als van V Pay

#duurtlang

ING is de enige partij die Apple Pay officieel aanbiedt in Nederland. Toch kunnen ook klanten van Bunq betalen met Apple Pay, al een tijdje zelfs. Alleen gebeurt dit via een kleine omweg. Apple-blog iCulture ging hier eerder al nader op in. Het komt erop neer dat gebruikers tijdelijk hun regio-instelling moeten wijzigen, naar een land waar Apple Pay al wel officieel is ingevoerd. Dan nog is het overigens alleen voorbehouden aan gebruikers van Bunq Premium.

Het zal even afwachten zijn of en wanneer andere banken volgen. Rabobank liet zich een tijdje terug ontvallen dat het Nederlandse betaalsysteem al buitengewoon efficiënt is en Apple Pay niet per se een aantrekkelijk alternatief vormt. Toch kan de druk van klanten dermate hoog worden dat zij en andere banken alsnog overstag gaan. Op Twitter worden andere banken dan ING meteen al gevraagd wanneer zij Apple Pay gaan aanbieden, niet zelden vergezeld van de hashtag #duurtlang.