Smartwatches Garmin en Fitbit nu te gebruiken met ICS Visa Cards

13 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Nederlandse consumenten met een door ICS uitgegeven Visa-creditcard kunnen sinds deze week gebruikmaken van Garmin Pay in combinatie met een smartwatch van Garmin of Fitbit. Daarmee krijgen Nederlandse consumenten weer wat meer mogelijkheden op het gebied van contactloos betalen. Volgens Visa profiteren gebruikers van alle normale voordelen die horen bij het betalen met creditcard.

Contactloos betalen met een horloge werd eind 2018 breder toegankelijk door de introductie van Garmin Pay in Nederland. Aanvankelijk was de dienst alleen beschikbaar voor klanten van ABN AMRO en Rabobank. Per direct kunnen consumenten hun ICS Visa creditcard koppelen aan Garmin Pay en contactloos betalen met creditcard in heel Nederland.  Uiteraard is er iets meer nodig dan zomaar een horloge, men moet wel beschikken over een compatibele smartwatch. Zowel smartwatches van Garmin als van grote concurrent Fitbit zijn hiervoor geschikt. 

Hoe werkt het? Consumenten moeten beschikken over een smartphone en een compatibele smartwatch. Met behulp van de Fitbit-app of Garmin Connect Mobile voegen zij hun creditcardgegevens toe aan de mobiele wallet. Na het intikken van de pincode op de smartwatch is deze te gebruiken als betaalmiddel. Wie zijn smartwatch verliest hoeft niet direct te vrezen voor een geplunderde rekening, want zodra de smartwatch van de pols genomen wordt - goedschiks of kwaadschiks - moet de pincode opnieuw ingetoetst worden om te kunnen betalen. Zijnde fitnesshorloges detecteren namelijk zowel een Fitbit als een Garmin een hartslag. Zodra die wegvalt, valt ook de autorisatie voor betalen weg.

Creditcard om de pols

“ICS wil veilig betalen op zoveel mogelijk manieren mogelijk maken”, legt Dev Rossa uit, Alliance Management Officer bij ICS. “Contactloos betalen via Garmin Pay en Fitbit Pay past bij deze ambitie. Vanaf nu heb je je ICS creditcard niet alleen in je portemonnee, maar ook om je pols. Hierdoor kun je snel, eenvoudig en veilig betalen via een smartwatch én je profiteert van alle voordelen die bij een creditcard horen, zoals de aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van vrijwel alle aankopen.”

De afgelopen weken is op kleine schaal ervaring opgedaan met Garmin Pay in combinatie met een ICS Visa Card. Die ervaringen waren kennelijk positief, want Garmin Pay is deze week gekoppeld. “Gebruikers zijn ontzettend positief. Contactloos betalen via een Garmin of Fitbit smartwatch gaat veilig, eenvoudig en snel. Daarnaast krijgen mensen ook heel leuke reacties op deze nieuwe manier van betalen.”, aldus Rossa.