Visa en Yoursafe lanceren betaaloplossing voor asielzoekers

28 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Yoursafe en Visa hebben de krachten gebundeld om “het landschap van overheidsbetalingen aan asielzoekers in Nederland te hervormen”. De samenwerking tussen beide partijen moet leiden naar een efficiënter en veiliger systeem voor kaartbetalingen van asielzoekers in Nederland.

Door gebruik te maken van het elektronische geldplatform van Yoursafe in samenwerking met het wereldwijde betalingsnetwerk van Visa, krijgen asielzoekers toegang tot een “veilige en gemakkelijke” methode om hun overheidssteunbetalingen te ontvangen en te beheren.

Daarnaast zou Visa’s betaalinfrastructuur ervoor moeten zorgen dat asielzoekers hun Yoursafe Visa-betaalpassen kunnen gebruiken voor dagelijkse aankopen, zowel online als fysiek én voor geldopnames bij geldautomaten.

Visa en Yoursafe lanceren betaaloplossing voor asielzoekers

De samenwerking zou de distributie voor de Nederlandse overheid vereenvoudigen, de administratieve complexiteit verminderen, bijdragen dat asielzoekers tijdig hun steunbetalingen ontvangen en de veiligheid en controle bevorderen.

Inmiddels is de Yoursafe Account met Visa kaart voor asielzoekersbetalingen (door de Nederlandse overheid) officieel gelanceerd.

Europese uitbreiding

“Wij zijn verheugd om met Visa samen te werken in onze missie om het financiële welzijn van asielzoekers te verbeteren”, stelt Yoursafe-CEO Joost Zuurbier. “Deze samenwerking markeert een grote sprong voorwaarts in onze toewijding om veilige, efficiënte en inclusieve financiële oplossingen te bieden.”

Visa-Country Manager Jos van de Kerkhof legt op zijn beurt uit dat de samenwerking het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in staat stelt om zijn vluchtelingenpopulatie te helpen in een samenleving waarin elektronische betalingen steeds meer de norm vormen. “Wij geloven sterk dat financiële inclusie een fundamenteel recht is. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om dit voor iedereen te doen.”

De partners laten weten van plan te zijn om de service in de nabije toekomst uit te breiden naar andere Europese landen.