Pieter Veuger begonnen als CFO de Volksbank

23 maart 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 19 maart is Pieter Veuger begonnen als financieel directeur bij de Volksbank. Hij is de opvolger van Annemiek van Melick. Met Veuger is het vijfkoppige bestuur weer op volle sterkte. 

Veuger werd afgelopen december reeds door de raad van commissarissen naar voren geschoven als nieuwe CFO van de Volksbank. Ook de ondernemingsraad was positief over de benoeming. Wat nog resteerde was formele goedkeuring door de toezichthouder. Die is in de tussentijd verleend, want afgelopen donderdag is Veuger begonnen op de Croeselaan 1 in Utrecht, pal tegenover het vernieuwde Utrecht CS.

Zijn voorganger Van Melick gaf vorig jaar in april enigszins verrassend aan dat zij niet in was voor een nieuwe termijn als bestuurder. Er stond niet direct een opvolger klaar. In september vertrok ze, waardoor de Volksbank al met al een half jaar zonder CFO heeft gezeten. 

Veuger is afkomstig van accountants- en advieskantoor PwC. Als partner had hij op bestuurlijk niveau veelvuldig contact met banken, in termen van advies en begeleiding. Bij zijn aankondiging was de bank verheugd om te melden dat hij zijn professionele vaardigheden verbindt aan maatschappelijk bewustzijn. “Hij heeft een sterke affiniteit met onze missie ’Bankieren met de menselijke maat’ en met ons principe van gedeelde waarde. Bovendien is hij goed bekend met de eisen waaraan banken moeten voldoen”, aldus CEO Maurice Oostendorp destijds.