De Volksbank wil Pieter Veuger van PwC als nieuwe CFO

17 december 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pieter Veuger wordt de nieuwe financieel directeur van de Volksbank. Veuger is voorgedragen door de raad van commissarissen en is door de ondernemingsraad van de bank al positief bevonden. De benoeming is nog onder voorbehoud in die zin dat de nationale toezichthouders nog formeel goedkeuring moeten geven. 

Zonder ongelukken wordt Pieter Veuger de opvolger van Annemiek van Melick. Van Melick besloot eerder dit jaar de Volksbank te gaan verlaten na elf jaar dienst, waarvan de laatste vijf als financieel eindverantwoordelijke. Van Melick is per september vertrokken, wat betekent dat de Volksbank tijdelijk zonder CFO zit. Haar opvolger zal begin 2020 aantreden. 

Hoewel formeel nooit in dienst geweest bij een bank, heeft hij vanuit zijn rol als partner bij internationaal accountants- en advieskantoor PwC ruime ervaring opgedaan in de bankensector. Tot op bestuurlijk niveau heeft hij banken geadviseerd en begeleid. Volgens de Volksbank combineert hij zijn professionele vaardigheden met een maatschappelijk bewustzijn, wat voor de ‘bank van de menselijke maat’ natuurlijk een aantrekkelijke combinatie is. 

Affiniteit met missie

"Wij zijn blij met de komst van Pieter Veuger als lid van de statutaire directie van de Volksbank”, laat CEO Maurice Oostendorp optekenen. “Hij heeft een sterke affiniteit met onze missie ’Bankieren met de menselijke maat’ en met ons principe van gedeelde waarde. Bovendien is hij goed bekend met de eisen waaraan banken moeten voldoen. Wij verwachten dat hij hiermee een belangrijke bijdrage kan leveren aan de strategische prioriteiten en keuzes van de Volksbank.”

Na de aantreding van Veuger bestaat het bestuur van de Volksbank weer uit vijf personen. Dat zijn Maurice Oostendorp (CEO), Jeroen Dijst (CRO), Marinka van der Meer (CCO), Mirjam Verhoeven (COO) en dus Pieter Veuger (CFO).