Centric PaIS gaat pensioen uitvoeren via AxyLife platform

11 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Centric Pension and Insurance Solutions stapt voor de uitvoering van pensioenadministratie en -communicatie over naar het platform AxyLife van ontwikkelaar AxyWare. Centric geeft daarmee naar eigen zeggen invulling aan de wens van pensioenfondsen en verzekeraars die hun administratie graag uitbesteden.

Een aantal jaren geleden betrad Centric de pensioensector en verwierf het in de vorm van het pensioenfonds van Thales Nederland relatief snel een klant van formaat. In de jaren nadien bouwde de Goudse IT-dienstverlener zijn positie gestaag verder uit. Daarmee ontstond de behoefte aan verdere professionalisering van de dienstverlening, die Centric vorig jaar een kwaliteitskeurmerk opleverde van ISAE (International Standard on Assurance Engagements).

AxyLife is een zogeheten historisch administratiesysteem. Dat houdt in dat het systeem wendbaar is en bijvoorbeeld rekenregels ook met terugwerkende kracht aangepast kunnen worden, zonder dat het tot extreem kostbare en complexe processen leidt. Het systeem vangt wijzigingen van het systeem zelf op, verwerkt ze en maakt ze zichtbaar. 

“Met het nieuwe platform gaat de pensioentak van Centric door op de ingeslagen weg van hoogwaardige pensioenuitvoering en -communicatie voor fondsen en verzekeraars”, geeft Managing Director Marianne de Boer. “Het innovatieve AxyLife-platform past bij onze ambitie om klanten efficiënte, robuuste pensioenuitvoering te bieden tegen beheersbare kosten.” De migratie naar het nieuwe doelplatform staat gepland voor januari 2021. Eenmaal voltooid is voor Centric de weg vrij om verder te groeien in het middensegment, zowel organisch als via acquisities.

“Ik vind het heel goed dat Centric als technologiebedrijf enkele jaren geleden de gedurfde stap heeft gemaakt naar de pensioenmarkt,” vertelt Jeroen Elbertse, CEO van AxyWare. “Klanten zien dat Centric zijn nek voor ze uitsteekt. We zijn dan ook blij dat we hen gaan ondersteunen bij het verder professionaliseren van de organisatie met AxyLife. Daarmee is Centric in staat een stevige, toekomstbestendige positie in de markt te verwerven.”