Domivest wint IIR Securitisation Award 2020

07 december 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Hypotheekbank Domivest ziet zijn inspanningen beloond met de Securitisation Award 2020 van kennis- en netwerkorganisatie IIR. De uitslag kwam tot stand op basis van de stemmingen van alle deelnemers van de laatste drie Securitisation Events van IIR. 

Via securitisatie kunnen banken leningen omzetten in de uitgifte van effecten om de leningen te kunnen financieren. Het is kortweg een andere manier om geld aan te trekken om hypotheken te verstrekken, als alternatief voor bijvoorbeeld spaardeposito’s. Securitisaties zijn echter wel vrij complexe producten, die mede door de financiële crisis van tien jaar geleden een imagodeuk hebben opgelopen. 

Kennis- en netwerkorganisatie IIR organiseert jaarlijks events rond het thema securitisatie, waarbij specialisten ingaan op de actualiteit en op nieuwe ontwikkelingen rond het product. Jaarlijks wordt tijdens het evenement ook de zogeheten Securitisation Award uitgereikt, aan de organisatie die een significante bijdrage heeft geleverd of een bijzonder project heeft uitgevoerd binnen de Nederlandse securitisatie-markt.

Het aantal organisaties dat zich met securitisatie bezig houdt is niet bijzonder hoog, er waren dit jaar dan ook slechts twee genomineerden. Dat waren Domivest en Crédit Agricole. Domivest ging er uiteindelijk met de prijs vandoor vanwege de eerste buy-to-let transactie, een constructie waarbij een hypotheek op onroerend wordt aangegaan om het vervolgens te gaan verhuren in plaats van zelf in te wonen. 

Normaal gesproken wordt deze award uitgereikt tijdens het IIR Securitisation Event, maar momenteel zijn weinig dingen normaal. De uitreiking vond daarom online plaats. Dat maakt Domivest er niet minder fier op. “We zijn erg trots op het winnen van de IIR Securitisation Award 2020. Het is een prestatie van gehele Domivest-team, onze oprichters en andere business partners”, aldus Domivest. “We denken dat deze eerste pure buy-to-let transactie voor een koopwoning voorziet in nuttige diversificatie voor investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt. We spreken onze dank uit richting IIR en alle mensen die op Domivest hebben gestemd.”