De snelste groeiers in de financiële sector

07 juli 2021 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

NLgroeit en het Erasmus Centre for Entrepreneurship hebben de 2021-editie van hun jaarlijkse ‘Top 250 Groeibedrijven van Nederland’ bekendgemaakt.

De onderzoekers willen met hun Top-250 Groeibedrijven-lijst inzicht geven in de groeijuwelen van de Nederlandse economie. Alleen bedrijven die drie opeenvolgende jaren een groei van minimaal 20% in fte en/of omzet hebben geboekt komen in aanmerking voor de lijst. De ondergrens voor deelname ligt op minimaal 10fte in dienst en/of minstens € 5 miljoen aan omzet.

De lijst van dit jaar  - de vijfde editie van de Top 250 Groeibedrijven – bevat ook bekende namen van bedrijven in de financiële sector zoals Adyen, Bunq, DEGIRO, IbanFirst en Mollie.

De snelste groeiers in de financiële sector

Hieronder volgt een korte beschrijving van deze vijf bedrijven:

Adyen  

(Hoofd)kantoor: Amsterdam

Aantal medewerkers: 1700+

Adyen is een succesvol fintech betaalplatform dat onder meer betalingen verwerkt voor grote Nederlandse bedrijven als Bijenkorf, Coolblue en internationaal bekende namen zoals Netflix en Facebook. In de lijst van 2020 stond Adyen op de 9e plaats. (De top 10 van 2021 wordt later dit jaar bekendgemaakt).

Lees ook: Amazon Pay toegevoegd aan betaalplatform Adyen

Bunq

Kantoor: Amsterdam  

Aantal medewerkers: 140

Bunq is een fintech online bank die alle activiteit laat verlopen via de app. De bank maakt gebruik van technisch talent uit heel Europa. De groei die het bedrijf doormaakt is robuust te noemen. Onlangs nog opende het bedrijf een nieuw kantoor in Rotterdam.

Lees ook: Bunq opent nieuw kantoor in Rotterdam

DEGIRO

Kantoor: Amsterdam

Aantal medewerkers: 438

DEGIRO is een online broker (beurshandelaar) die zich in eerste instantie richtte op professionele partijen. In korte tijd is het platform naar eigen zeggen uitgegroeid tot de grootste Nederlandse broker voor particuliere beleggers. Inmiddels is het platform uitgerold over 18 landen.

IbanFirst

Kantoor: Rotterdam (hoofdkantoor Brussel)

Aantal medewerkers: 200+

IbanFirst is een fintech betaalplatform dat zich vooral richt op het internationaal opererende midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf is actief in heel Europa met de nadruk op Frankrijk, Nederland en België.

Mollie

Kantoor: Amsterdam

Aantal medewerkers: 300

Mollie is een snelgroeiende payment service provider (PSP) die in heel Europa actief is. Het bedrijf richt zich op bedrijven van verschillende grootte om gezamenlijk op te schalen en te groeien door gebruik te maken van verschillende betaalmethoden en tientallen integraties. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een groei van 120% ten opzichte van 2019.

Lees ook: Nieuwe CEO Mollie Shane Happach zet in op verdere groei

De lijst betreft geen ranking in procentuele groei en is opgesteld in alfabetische volgorde.