Adyen en IKEA gaan wereldwijd samenwerken

04 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adyen en IKEA hebben een wereldwijd partnership gesloten. De samenwerking met de fintech moet het alom bekende Zweedse woonwarenhuis in staat stellen om zijn fysieke en digitale verkoopkanalen te verbinden én de betaal- en loyaliteitservaring van zijn klanten te verbeteren.

Het belangrijkste voordeel voor de samenwerking zit hem vooral in het feit dat het platform van Adyen in staat is om de betaalgegevens van klanten op zowel fysieke als digitale kanalen te verzamelen. Hiermee kan IKEA het winkelgedrag op verschillende kanalen in beeld brengen, wat zou moeten leiden tot nieuwe zakelijke kansen om de klantwaarde in alle soorten klantrelaties te vergroten.

Daarnaast biedt Adyens platform een gesloten betaalsysteem met wereldwijde verwerking, acquiring, lokale betaalmethoden en mogelijkheden voor like-for-like-uitbetaling voor IKEA-franchisenemers. Dit zou het aantal contracten en integraties voor wereldwijde IT-operaties moeten verminderen en tevens de financiële rapportage en het beheer van klantgegevens vereenvoudigen.

Adyen en IKEA gaan wereldwijd samenwerken

Ook het minimaliseren van operationele verstoringen en het oplossingsgerichtheid van het systeem worden als belangrijke voordelen genoemd.

“We zijn er trots op om samen te werken met IKEA”, legt Tobias Lindh (Managing Director bij Adyen Nordics & Baltics) uit. “Om hen te ondersteunen bij het opschalen van hun inspanningen om klanten en het gedrag dat leidt tot langdurige relaties met het iconische merk beter te begrijpen.”