'Van 0% rente op de bank naar 4,5%-5,25% rendement bij Mogelijk'

26 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

“Nu de rente op spaarrekeningen naar 0% daalt en soms zelfs een negatieve rente laat zien, hebben we te maken met groeiende belangstelling onder investeerders naar het model van Mogelijk. Mensen die kapitaal hebben opgebouwd, zien dit van zich aflopen. Dat wil natuurlijk niemand. Bij Mogelijk kun je investeren in een zakelijke hypotheek van een ondernemer en rendement maken op je geld”, aldus Pablo de Loor partner en mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen uit.

“Het model van Mogelijk waarbij een private investeerder de zakelijke hypotheek verstrekt aan een ondernemer, biedt investeerders veel zekerheid en een stabiel rendement. De markt van vastgoedfinancieringen is flink in beweging. Banken verstrekken nog altijd moeizaam zakelijke hypotheken, waardoor de behoefte van ondernemers voor financiering bij Mogelijk gestaag groeit”, vervolgt De Loor.

Uitbreiding productportfolio

Ook de vraag van vastgoedbeleggers die een financiering zoeken voor hun vastgoed voor de verhuur is groot. “Deze doelgroep wist ons wel te vinden, maar haakte vaak af vanwege de hoogte rente of sloot tijdelijk ter overbrugging de financiering bij ons af. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van ons model. Ons doel is om langjarige investeringen te bieden aan onze investeerders."

Pablo de Loor, Partner en mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen

"Om deze doelgroep wel goed te kunnen bedienen vanuit Mogelijk, en om te voorkomen dat zij snel oversluiten naar een andere aanbieder, hebben wij onlangs ons productportfolio uitgebreid met een nieuw product: De Verhuurhypotheek. De Verhuurhypotheek wordt verstrekt door Mogelijk Hypotheken B.V. en kent een rente vanaf 2,5% per jaar."

Groeiend aanbod voor investeerders

“Eén van onze investeerders vroeg zich af of deze productuitbreiding niet zou leiden tot kannibalisatie. Dit is zeer zeker niet het geval. De Verhuurhypotheek is een uitbreiding van het productportfolio waarmee Mogelijk vastgoedbeleggers bedient. Het doel dat we beogen voor u als investeerder is het bieden van investeringen met een stabiel rendement van 4,5% - 5,25% per jaar met een langjarige looptijd."

"Ons aanbod in dit type financieringen blijft in kwaliteit en volume gelijk en laat zelfs een groei zien. Dus voor u is er geen sprake van kannibalisatie maar juist een steviger en groeiend aanbod. Het is ontzettend mooi dat we bij Mogelijk zowel ondernemers als investeerders blij kunnen maken. De investeerder met een aantrekkelijk rendement en de ondernemer kan dankzij de financiering verder met zijn groeiambities.”

Een artikel van Pablo de Loor, partner en mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.