Nyenrode Business Universiteit start met (deeltijd) Master Fiscale Economie

11 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Studenten kunnen binnenkort aan de Nyenrode Business Universiteit de Master Fiscale Economie volgen. De opleiding ontving in februari zijn accreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie. De onderwijsinstelling is de enige universiteit in Nederland die deze opleiding ook in deeltijdvorm aanbiedt.

Aankomend studiejaar starten de eerste studenten met hun pre-master, waarna zij in september 2023 daadwerkelijk kunnen starten met het masterprogramma. In het programma worden onder andere de thema’s fiscale strategievorming, digitalisering, internationalisering, verrekenprijzen, fiscaal recht en taks assurance behandeld. Tevens beschikken studenten over de optie om de studie te combineren met de Master Fiscaal Recht.

“Volgens onderzoek van het UWV hebben afgestudeerden in een Master Fiscale Economie de meeste kans om snel een uitstekend betaalde en vaste baan te verkrijgen”, legt Constant Rams (directeur van het opleidingscluster Accountancy, Controlling en Taks) uit. “De deeltijdvariant van deze master biedt werkenden in het bedrijfsleven of bij de overheid perspectief op een volgende stap in hun carrière.”

Nyenrode Business Universiteit start met (deeltijd) Master Fiscale Economie

“HBO-bachelors met een economische opleiding kunnen via een korte pre-master instromen. WO-bachelors en -masters zonder economische vooropleiding kunnen op Nyenrode instromen via de pre-master met fiscale, economische en enige juridische vakken. Dat maakt deze opleiding erg aantrekkelijk voor werkenden die een carrière-switch willen maken.” De Nyenrode-directeur benadrukt daarbij dat WO-Bachelor studenten Accountancy de pre-master kunnen overslaan.

Robuuste professional

Naast het feit dat de Nyenrode Master Fiscale Economie de enige deeltijd master in Nederland is, is de opleiding volgens de universiteit op meerdere vlakken onderscheidend. Omdat de colleges gegeven worden door hoogleraren en docenten die werkzaam zijn in de praktijk bij “grote advieskantoren, ondernemingen of de Belastingdienst", zou er een sterke link zijn tussen de academische kennis en de praktijk.

Daarnaast stelt de universiteit dat er veel aandacht is voor groepsvorming en interactie tussen de studenten, waardoor studenten gestimuleerd worden in hun persoonlijke groei en inhoudelijke ontwikkeling gedurende de opleiding en gevormd worden tot een “robuuste professional”. “Deze fiscaal-economisch specialist beschikt over een onafhankelijke academische blik en een groot praktisch oplossend vermogen met oog voor de maatschappij.”