BUX lanceert met behulp van ABN AMRO nu ook fractioneel ETF-beleggen

02 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Nederlandse klanten van BUX kunnen sinds kort als eerste in Europa beleggen in fractionele Europese ETF’s (een fonds dat op een beurs verhandeld wordt) zonder een beleggingsplan. De mobiele broker heeft de technologie samen met ABN AMRO ontwikkeld, en volgt kort nadat het tweetal in januari ook al fractioneel beleggen in Amerikaanse aandelen mogelijk maakten.

Met de komst van fractionele ETF’s hoopt BUX het voor zijn klanten makkelijker te maken om te beleggen in ETF’s. Beleggers kunnen nu al vanaf €10 een ‘stukje van een ETF’ aankopen, waardoor de ETF-markt toegankelijker wordt gemaakt voor beleggers met een kleiner budget. Fractioneel beleggen in ETF’s werkt overigens ook een betere spreiding van beleggingen in de hand, waardoor het bijbehorende beleggingsrisico geminimaliseerd wordt.  

In totaal introduceert BUX twintig fractionele Europese ETF’s. Naast de fractionele ETF’s, heeft de mobiele broker onlangs ook 95 nieuwe fractionele Amerikaanse aandelen toegevoegd aan het al bestaande aanbod. De bekendere aandelen die nu ook in delen beschikbaar zijn gesteld zijn onder andere Mastercard, Pepsico en IBM. BUX is daarnaast binnenkort ook van plan om fractioneel beleggen in Europese aandelen mogelijk te maken.

BUX lanceert met behulp van ABN AMRO nu ook fractioneel ETF-beleggen

Beleggingsreis

“Uit de populariteit van fractioneel beleggen blijkt dat de moderne belegger innovatieve beleggingsmogelijkheden omarmt”, legt BUX-CEO Yorick Naeff uit. “Met BUX leiden wij de weg van innovatie in de brokerwereld, door vernieuwende beleggingsproducten zoals fractionele aandelen, ETF’s en crypto in één app aan te bieden. Zo kunnen klanten bij BUX hun beleggingsreis inrichten met de producten die bij ze passen.