Roemeense centrale bank gaat live met Regnology’s nieuwste suptech-platform

03 mei 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Regnology heeft met succes de implementatie en het ‘go-live’ proces begeleid van zijn derde generatie suptech-platform bij de Banca Naţională a României (BNR). Het platform – EBA ITS DPM 3.0 – ontlast de Roemeense centrale bank onder andere op het gebied van CoRep, FinRep en LCR. De toezichthouder kan zich hierdoor beter concentreren op zijn primaire taak: toezichthouden.

Het proces van de implementatie van Regnology’s nieuwste generatie suptech-oplossing is al in september 2021 van start gegaan. De techniek biedt een end-to-end waardeketen die voldoet aan alle eisen van de Europese Bankautoriteit (EBA): van het indienen van rapporten in het sectorportaal van Regnology tot de definitieve verzending – via een validatieproces – naar de EBA (inclusief Roemeense vertaling). Het regtech-bedrijf ondersteunt BNR daarnaast met zijn Regulation-as-a-Service-dienst door ervoor te zorgen dat het platform up to date blijft op het gebied van Europese wet- en regelgeving.

BNR-software engineer Bianca Besa is lovend over de kwaliteit van de samenwerking met Regnology. “Met de toenemende complexiteit en heterogeniteit van gegevens, is het hebben van een tool die helpt bij het beheren van gegevensverzameling van onschatbare waarde. We zijn blij dat het implementatieproces vlot is verlopen en dat de techniek nu operationeel is.”

Roemeense centrale bank gaat live met Regnology’s nieuwste suptech-platform

Overigens deed de Roemeense toezichthouder in 2014 ook al mee met de pilot van de eerste generatie van Regnology’s suptech-oplossing. Robert Binder, product manager suptech bij Regnology, is er trots op dat BNR ook als een van de eerste klanten kiest voor de nieuwste generatie van het platform.

“Een sterk signaal”, aldus Binder. “Het bewijst dat onze inspanningen om onze technieken up to date te houden zijn vruchten afwerpt. We kijken ernaar uit om de bank ook in te toekomst te kunnen ondersteunen bij het efficiënt beheren van complexe reguleringsgegevens en zijn daarnaast uiteraard erg blij dat we deze reis samen kunnen voortzetten."