Regnology’s nieuwste RegTech-conventie draait om ‘Regulation 3.0’

05 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Regnology heeft de negentwintigste editie van zijn tweedaagse RegTech-conventie aangekondigd. De nieuwste editie van het webinar – zowel fysiek als online – draait om het motto Regulation 3.0. “In tijden van grote veranderingen, belangrijke politieke en economische uitdagingen en daarbij behorende nieuwe kansen is de regulering van de financiële wereld een nieuw tijdperk ingegaan”, aldus Regnology.

Het regtechbedrijf legt uit dat zowel financiële instellingen als toezichthouders de noodzaak inzien van een paradigmaverschuiving. Men zou daarom op zoek gaan naar een nieuwe benadering voor reg- en suptech processen. Het motto Regulation 3.0 draait dan ook om de zoektocht naar de veranderingen die nodig zijn om de regelgeving slimmer, beter én efficiënter te maken.

Programma

Op de eerste dag van het event (29 november) richt men zich middels presentaties van keynote sprekers, paneldiscussies en deepdives sessies op de wereldwijde ontwikkelingen binnen de financiële markten en de wet- en regelgeving. Daarbij staan onder meer de politieke en economische ontwikkelingen in Europa en de ”game changing” mogelijkheden van data gedreven innovaties in ESG-rapportages centraal.

Regnology’s nieuwste RegTech-conventie draait om ‘Regulatoin 3.0’

Op de tweede dag kunnen bezoekers kiezen uit een drietal gespecialiseerde conferenties: een Banking Conference, een Regulators Conference en een Transactions Conference. Vervolgens geeft Regnology tekst en uitleg over zijn nieuwste reg- en suptech producten, waarna de bezoekers de kans krijgen om te netwerken.

De gastsprekers op het event zijn onder andere Fredrik Reinfeldt (o.a. voormalig premier van Zweden), Sidhartha Cevela (chief researcher bij Chartis Research), Martina Drvar (adviseur bij de Europese Centrale Bank), Nils Gerstengarbe (chapter lead bij Commerzbank), Nicola O'Connor (Chief Information Security & IT Risk Officer bij AIB), Sabrina Wilson (COO bij Copper) en Ulki Rowe (technical director of financial services bij Google Cloud).

De volledige agenda en sprekerslijst is hier te vinden.