Clearstream kiest voor Regnology’s Rcloud-platform

11 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Regnology heeft bekend gemaakt dat Clearstream Banking AG de overstap waagt naar zijn Rcloud-platform. Het post-trade handelsbedrijf van het Deutsche Börse Group zal voortaan via de cloud aan al zijn rapportageverplichtingen voldoen.

Regnology ontwikkelde het platform in samenwerking met Google Cloud en lanceerde het product in november vorig jaar. Het Rcloud-platform onderscheidt zich onder meer in zijn flexibele schaalbaarheid, zijn betrouwbaarheid en efficiëntie en is altijd up-to-date qua rapportagedata en -software.

“De beslissing van Clearstream om over te stappen naar het Rcloud-platform is voor ons een belangrijke mijlpaal”, legt Antoine Moreau (Chief Technology Officer bij Regnology) uit. “Het betekent dat onze klanten vertrouwen hebben in onze technologische samenwerking met Google Cloud.”

Clearstream kiest voor Regnology’s Rcloud-platform

“Clearstream heeft jarenlang vertrouwd op onze expertise op het gebied van regelgeving en technologie om hen in hun rapportageverplichtingen te ondersteunen”, voegt Chief Revenue Officer Maciej Piechocki toe. “Het feit dat een bedrijf zoals Clearstream kiest voor ons Rcloud-platform, spreekt boekdelen over hun vertrouwen in onze kennis en de toegevoegde waarde van onze cloudoplossing.”

“We zien een versnelling van de cloudadoptie bij onze klanten”, vervolgt Piechocki. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze expertise – en met de knowhow van Google Cloud – de basis kunnen leggen voor een branchegerichte cloudoplossing voor alle rapportageverplichtingen in de financiële sector."