Nationale-Nederlanden benoemt Gerard van Rooijen tot directeur Pensioen

02 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Gerard van Rooijen is de nieuwe directeur Pensioen bij Nationale-Nederlanden. Het is alweer de derde afdeling binnen de financiële dienstverlener waar Van Rooijen eindverantwoordelijk voor wordt. Zo is hij momenteel directeur Schade Intermediair en vervulde hij in het verleden eenzelfde positie bij de afdeling Zakelijk Schade.

De kersverse directeur Pensioen begon zijn carrière in 1996 als econometrist bij Delta Lloyd, waar hij later ook diverse management functies zou vervullen bij onder meer Delta Lloyd Schade, OHRA, Leven Particulier en Inkomen & Verzuim. In het laatste jaar voor de overname door Nationale-Nederlanden was hij CEO Leven van Delta Lloyd.

Van Rooijen is de opvolger van Annemieke Visser-Brons die de functie sinds 2021 bekleedde. Visser-Brons heeft besloten elders een nieuwe uitdaging aan te gaan.  

Gerard van Rooijen, Directeur Pensioen, Nationale Nederlanden

“Met de benoeming van Gerard van Rooijen krijgen we wederom een ervaren pensioendirecteur bij Nationale-Nederlanden”, legt Léon van Rien (CEO Netherlands Life & Pension en bestuurslid NN Group) uit. “Zijn brede ervaring met zowel het Levenbedrijf als het intermediair geeft ons pensioenbedrijf, ook met het nieuwe Pensioenstelsel op komst, het perspectief om verder door te groeien.”

Van Rien richt zich tot slot tot de vertrekkend directeur: “Aan Annemieke Visser Brons wil ik mijn waardering en dank uitspreken voor de succesvolle transitie van ons pensioenbedrijf na de overname van Delta Lloyd.”